Què surt més a compte, comprar el cotxe o fer un rènting?

3 consells abans de comprar un cotxe

Nou o de segona mà? Benzina o híbrid? Joan Dalmau, crític de cotxes, t'ajuda a triar un vehicle que s'adapti al màxim a les teves necessitats
Redacció
TEMA:
Automoció

Si vols canviar de cotxe, evita comprar per impuls i informa-te'n bé. Cada vegada hi ha més opcions dins del mercat automobilístic, i escollir el millor cotxe depèn de les necessitats de cadascú. Joan Dalmau, periodista i crític de cotxes català, comparteix a Catalunya Ràdio les tres preguntes que t'has de fer si et trobes davant la decisió de comprar un cotxe:

Nou o de segona mà?  

Aquesta és una de les primeres decisions que has de prendre a l'hora de triar un cotxe. "La segona mà sempre és problemàtica", assegura Dalmau. Clarament, serà un cotxe més econòmic perquè ja ha patit la depreciació inicial, però és important fer-hi una inspecció exhaustiva per estalviar-te problemes en un futur proper:

 "Si és de particular, hem de tenir referències, si no és una mica arriscat."

D'altra banda, "un cotxe nou ve amb la garantia obligatòria de dos anys del fabricant", explica Dalmau. El crític de cotxes recomana anar a un concessionari, abans que comprar un cotxe de segona mà que no saps d'on ve. No obstant, també cal destacar que el valor d'un cotxe nou l'endemà es deprecia en un tant per cent molt elevat.  

 

Benzina, dièsel o híbrid convencional?

Què hem de tenir en compte a l'hora d'escollir un model o un altre? Saber quin tipus de motor s'adapta millor a les teves necessitats t'estalviarà mals de cap en un futur. Per això, és important valorar quines són les característiques que diferencien un motor d'un altre:

  • Benzina: escalfa ràpidament el motor i ofereix una conducció més suau. Es recomana per fer trajectes curts i urbans. Això sí, el consum de combustible és més elevat i afecta el cost a llarg termini.

  • Dièsel: són més eficients en termes de consum de combustible, cosa que es tradueix en un estalvi important en el cost del combustible. Són recomanables per a trajectes llargs i velocitats constants.

  • Híbrid: combina un motor de combustió interna amb un motor elèctric per tal de millorar l'eficiència del combustible. Si busques una conducció urbana on aturar i arrencar el cotxe esdevé una maniobra freqüent, és l'opció ideal. Si busques reduir l'impacte mediambiental, "el més assenyat és un híbrid", diu Dalmau. Amb aquest cotxe podràs accedir a zones de baixes emissions a més de comptar amb l'etiqueta ECO.

 

Elèctric, sí o no?

Si et planteges comprar un cotxe elèctric, primer t'has de preguntar: per què l'utilitzaré? Són una opció respectuosa amb el medi ambient i tenen costos de manteniment baixos. Això sí, si viatges cada setmana o vols fer rutes llargues durant les vacances d'estiu, no és la teva opció ideal.

Per poder fer el pas al cotxe elèctric, has de saber que es tracta d'un vehicle destinat a trajectes urbans i desplaçaments relativament curts. També esdevé indispensable, segons l'expert, "tenir un  lloc a casa on poder endollar-lo". Dalmau assegura que és complicat gestionar l'autonomia d'aquest model si no disposes d'un punt de càrrega a casa i/o planifiques prèviament les rutes.

Cal destacar que un cotxe elèctric té una autonomia aproximadament de 350-400 km i, un cop cessin, el vehicle s'aturarà. Posteriorment, necessites uns 30 minuts per tornar a carregar el vehicle sempre que trobis el punt de recàrrega buit.  

Dalmau et recomana seguir cada pas analitzant les teves necessitats abans de comprar un cotxe per impuls. Es tracta de 3 consells que pots aplicar durant la cerca del cotxe ideal sense la necessitat de ser cap expert! I recorda fer-te la pregunta per excel·lència: per què necessites cotxe? 
 

ARXIVAT A:
Energia Automoció
EL MÉS ESCOLTAT
El més llegit

* Dades de les últimes 24h

Anar al contingut