"Crims" a la ràdio
El programa de ràdio més escoltat online, "Crims", de Carles Porta, torna per cinquena temporada consecutiva. El fenomen radiofònic va esclatar la temporada 2018-2019 i des de llavors no ha parat de créixer, i s'ha convertit en el programa amb més fidelitat i comunitat digital de l'emissora.
La temporada 2021-22, "Crims" va acumular més de 2,2 milions de reproduccions d'àudio, un 16% més que l'any anterior. I a les plataformes externes (Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast i Amazon Podcast) la xifra es va enfilar fins a prop de 6,1 milions de reproduccions. Els 20 àudios a la carta més escoltats d'aquesta última temporada són tots del programa "Crims".
A la millor temporada de totes pel que fa a audiències digitals, se suma que "Crims" ha estat reconegut com el millor programa de ràdio de tot l'Estat. Poc després d'haver arrencat la quarta temporada, va rebre el Premi Ondas al Millor Programa de Ràdio. El jurat de la 68a edició dels guardons va voler premiar "Crims" per haver "recuperat amb rigor periodístic, màxima qualitat i èxit, la narrativa radiofònica de la crònica negra". Al guardó més important del sector, s'hi va afegir poc després el Premi Nacional de Comunicació 2021 de ràdio per "l'excel·lència dels seus continguts i per la seva capacitat d'innovació".
La cinquena temporada compta amb un capítol per setmana, divendres a les 13.00 h.
La gran comunitat de seguidors de "Crims" és cada vegada més rigorosa i això no passa per alt a l'equip que, en aquesta nova temporada, incrementa una vegada més el seu nivell d'exigència. El programa continua amb capítols nous de casos reals, on es podrà escoltar els protagonistes de cadascuna de les històries. Una cinquena temporada on el crim agafarà noves formes i on es tornarà a veure que la cara més fosca de la nostra societat no té límits. Si no, com s'entén que un pare executi el seu propi fill?
Per cinquena temporada consecutiva, intentarem posar llum a la foscor.
"Crims" a la televisió
"Crims" és una sèrie de "true crime" que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir. Carles Porta presenta els casos des de l'estudi de Catalunya Ràdio amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanya tot el capítol, amb un to i un estil que atrapen i connecten amb l'espectador.
A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.
La sèrie té 11 capítols que creen seqüències i construeixen personatges amb els quals l'espectador viurà un còctel de tensió i emocions: històries reals explicades amb elements i recursos de ficció. Onze capítols que tracten 7 casos recents -jutjats o arxivats judicialment- que han tingut un important ressò mediàtic, que formen part de l'imaginari de l'espectador i que, sobretot, estan plens de girs dramàtics que enriqueixen el relat. Casos com el de Brito i Picatoste, el zelador d'Olot, la bibliotecària Helena Jubany o l'assassí del Putxet, entre d'altres.