L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, aquest dimarts (EFE/Zipi)

Zapatero admet que va fer de mitjancer perquè Edmundo González vingués a Espanya

L'expresident espanyol ha evitat pronunciar-se si el govern de Madrid ha de reconèixer González com el guanyador de les eleccions a Veneçuela, cosa que sí que ha fet el Congrés dels Diputats
TEMA:
Veneçuela

L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reconegut que va fer de mitjancer perquè el líder opositor veneçolà Edmundo González Urrutia pogués venir a Espanya.

Zapatero, que feia mesos que feia silenci, diu que sap tot el que ha passat a Veneçuela. Però ha evitat pronunciar-se si el govern ha de reconèixer González com el guanyador de les eleccions, cosa que sí que ha fet el Congrés dels Diputats

Assegura que ho fa per mantenir la confiança que ha llaurat els últims anys a la regió --com a participant del Grupo de Puebla--, i confia que "abans o després" s'arribarà a una solució política. 

"Quan algú media ha de ser extraordinàriament respectuós. Sempre ajudaré Veneçuela perquè recobri l'esperança i tingui futur", ha assenyalat Zapatero en l'acte de presentació d'un llibre a Madrid.

L'expresident socialista va participar com a observador en les disputades eleccions presidencials a Veneçuela. L'oposició s'atribueix la victòria del seu candidat, Edmundo González Urrutia, i exigeix al govern de Nicolás Maduro transparència amb les actes electorals.

L'arribada de González a Espanya, i la declaració del Congrés que el declara guanyador dels comicis presidencials, han desencadenat una tempesta diplomàtica entre Madrid i Caracas.

El govern veneçolà ha trencat relacions amb l'executiu espanyol, mentre que Pedro Sánchez manté la prudència i aposta per la negociació.

Per ara, no reconeixerà oficialment González i es dona de marge fins al 10 de gener --dia de la presa de possessió a Veneçuela-- per trobar una sortida diplomàtica al conflicte. 

 

ARXIVAT A:
Veneçuela
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut