Zapatero diu que no li va agradar gens la sentència del TC del 2010 per les conseqüències per Catalunya

Zapatero, a favor d'estudiar els indults als presos independentistes si els demanen

L'expresident del govern defensa un diàleg de debò per solucionar la qüestió catalana, en una entrevista a RAC1

Actualitzat

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha insistit en la necessitat de tenir un diàleg de debò per solucionar la qüestió catalana del qual deixa fora la recepta del referèndum i advoca per "estudiar" els possibles indults "si els demanen".

Per això, davant una altra sentència judicial com la del judici del procés, llança un advertiment: "Esperem que la lliçó de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut serveixi i s'aprengui", ha indicat en una entrevista en RAC1.

Zapatero ha dit que la decisió del TC no li va agradar gens perquè sabia les conseqüències que podia tenir per a Catalunya.

 


Zapatero ha situat l'origen de la crisi catalana en la sentència del TC de juliol del 2010, quan ell encara era president del govern espanyol. La decisió, "al primer que no li va agradar va ser a mi", ha assegurat.

A aquesta decepció per part de la societat catalana, s'hi va sumar l'arribada de la greu crisi econòmica, a pesar que amb l'Estatut "havíem arribat a un acord per a dècades", ha explicat l'expresident.
 

"Esperem que la lliçó d'aquella sentència -ha dit Zapatero- serveixi i la decisió del Suprem no comprometi el diàleg."


Alhora, ha reclamat la necessitat de "racionalitzar" els efectes de la sentència i que l'independentisme sàpiga "que la decisió del Suprem és del Suprem i no d'un poder polític".

 

ARXIVAT A:
IndependènciaIndults
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut