Yolanda Díaz dimiteix com a líder de Sumar pels mals resultats a les eleccions europees

Tot i això, Díaz es mantindrà com a vicepresidenta segona del govern espanyol

RedaccióActualitzat

Yolanda Díaz deixa el càrrec de coordinadora de Sumar, després dels mals resultats de les eleccions europees. "És necessari que hi hagi un debat i amb aquesta decisió, obro el camí", ha afirmat. 

"Sento que no he fet les coses que havia de fer i les coses que sé fer millor. La ciutadania ho ha percebut."

La seva formació va obtenir 3 eurodiputats --i el 4,65% dels vots--, només un per sobre de Podem, amb qui mesurava la seva força. En conjunt, l'espai polític ha perdut un escó respecte als que van obtenir, sota la marca d'Unides Podem, fa cinc anys.

"És necessari fer un pas al costat per fer un pas endavant en la política que importa", ha afegit la vicepresidenta segona del govern espanyol, càrrec que seguirà exercint. "Aquest govern és la millor eina per millorar la vida de la gent", ha defensat.

Segons Díaz, això passa per cinc reptes als quals diu que "es dedicarà": abaixar els preus de l'habitatge en propietat i en lloguer, reduir la jornada laboral, una reforma fiscal perquè "qui més té, més compleixi amb les seves obligacions", els permisos retribuïts i la prestació universal per fill a càrrec, i assegurar la pau a Palestina.
 

Successió ràpida

Fonts de Sumar han remarcat que la idea és fer una successió ràpida per passar com més aviat millor aquest període d'interinitat, però "sense precipitar-se". Una tasca que recaurà en el Grup Coordinador, el màxim òrgan de direcció de la plataforma que fins ara liderava Díaz. 

Té 80 membres, que hauran de proposar entre els seus integrants el nou líder. No hi són els principals aliats de Sumar, com els Comuns, Más Madrid o IU.
Per tant, i sota aquest principi, queden descartades figures com la ministra de Sanitat, Mónica García, el titular de Drets Socials, Pablo Bustinduy, o la ministra de Joventut, Sira Rego.

 

 

 

ARXIVAT A:
Yolanda DíazEleccions europees 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut