Ruben Wagensberg al faristol de la sala de premsa del Parlament
El nom de Ruben Wagensberg apareix en l'informe de la Guàrdia Civil sobre Tsunami (ACN)

Wagensberg era Konan i feia els comunicats de Tsunami Democràtic, segons la Guàrdia Civil

El diari El Confidencial publica que el diputat d'ERC també formava part de la direcció de Tsunami

L'Audiència Nacional situa el diputat d'ERC Ruben Wagensberg dins la direcció del Tsunami Democràtic. Segons publica El Confidencial, feia servir l'àlies Konan i s'encarregava de l'estratègia de comunicació.

Així consta en les diligències del jutjat d'instrucció número 6, que s'encarrega del cas, basant-se en un informe de la Guàrdia Civil que, segons el mateix diari, també situa dirigents d'Esquerra com Marta Rovira en el nucli dur de Tsunami.

Wagensberg, diu el jutge, hauria redactat i difós els comunicats de la plataforma a través de Telegram i altres xarxes socials, per convocar mobilitzacions com el bloqueig de l'aeroport del Prat i el tall de l'AP-7, després de la sentència del procés.

La investigació, que està sota secret de sumari, afegeix que el diputat republicà, que és secretari de la mesa del Parlament, "va impartir ordres" a alts càrrecs del partit "que formaven part de l'aparell de màrqueting, com l'empresari Oriol Soler, àlies Rigoberto". Soler està investigat en el cas Volhov, que investiga una suposada trama de finançament irregular del procés.

El jutge instructor també conclou, segons la publicació, que Tsunami Democràtic no va ser fruit d'un moviment espontani ni d'una resposta massiva de la societat civil, sinó una operació dissenyada al mil·límetre pels partits per pressionar l'Estat i amplificar la projecció internacional del conflicte.

El Confidencial, que cita fonts properes al cas, també publica que Carles Puigdemont va participar en el que defineix com a "campanya de disturbis". Assegura que el president, just després de la publicació de la sentència als líders del procés, va compartir un missatge amb la direcció de Tsunami, que va ser interceptat per la Guàrdia Civil, en què "assumia que els aldarulls podien provocar algun mort".

ARXIVAT A:
Procés catalàERCAudiència NacionalTsunami Democràtic
Anar al contingut