Concentració pel doble crim masclista de Benaguasil al mes de juny (Europa Press)

Vox elimina el terme "violència de gènere" en la formació de la policia local del País Valencià

El PSOE critica el "negacionisme" de Vox de la violència masclista en dir-li "violència intrafamiliar"

RedaccióActualitzat

La Generalitat Valenciana ha substituït la matèria sobre violència de gènere per una altra assignatura que ara denomina violència intrafamiliar en els cursos de formació per a policies locals. Des del Departament de Justícia de la Generalitat, que dirigeix Elisa Núñez, de Vox, defensen que no han canviat els continguts i que només és un canvi de nom.

El PP, però, ha hagut de sortir a rectificar el seu soci de govern. La portaveu del govern valencià, Ruth Merino, ha assegurat que "és un canvi desafortunat i que es tornarà a modificar i es dirà un curs de violència contra la dona".

Això, quan el Partit Socialista ha denunciat que "el negacionisme de Vox permès pel PP és un perill per a la seguretat de les dones".

La consellera de Justícia del govern valencià, Elisa Núñez, de Vox, en una imatge d'arxiu (Europa Press)

El curs sobre com abordar la violència de gènere l'imparteix l'Institut Valencià de Seguretat Pública, que ofereix formació als agents de la policia local i també a altres cossos de l'administració, com Bombers, Protecció Civil o tècnics d'emergències.

L'institut el dirigeix el responsable de Seguretat i Emergències del govern valencià, Ángel Javier Montero Hernández, un exalt càrrec del PP.

Segons el PSPV i Compromís, al curs també es vincula immigració i delinqüència.

Vox i la violència masclista

El canvi de nom reflecteix la política de negació de la violència masclista de Vox, que ja ha provocat topades entre la formació d'extrema dreta i el PP en el govern valencià. Ara fa tot just un any, la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, de Vox, i els seus companys de partit van negar a posar-se darrere de la pancarta en una concentració per un crim masclista. 

Vox sosté que la violència no té gènere i, en paraules del fundador de la formació Javier Ortega-Smith, "cal combatre tota la violència en el si intrafamiliar". 

Però els matisos són importants, asseguren expertes en violència masclista, perquè l'ús de les paraules pot acabar esdevenint una perversió del llenguatge i dels fets que pot ser perillosa. Redueix la qüestió a l'àmbit de la parella i la família i a fets puntuals, negant que es tracta d'un problema estructural.

En el que portem d'any ja són 19 les dones que han estat assassinades per les parelles o les exparelles, que també han matat nou infants.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaPaís Valencià
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut