Volen desnonar un viudo del pis on viu des de fa 60 anys perquè està a nom de la dona

El propietari es nega a acceptar el pagament del lloguer i hi ha una ordre oberta de desnonament, que es podria executar en qualsevol moment

Actualitzat

L'Alejandro té 83 anys i en fa seixanta que viu a la mateixa casa, al Barri Gòtic de Barcelona. Ara s'enfronta al tercer intent de desnonament. La causa és que no va posar el contracte de lloguer al seu nom quan va morir la seva dona, la titular. En aquella època també van morir els seus dos fills.

Tot i que va intentar pagar, el propietari li retornava els rebuts i l'Alejandro es troba en una situació que no comprèn:

"Si fos una persona conflictiva... no ho sé. El govern hauria de prohibir que persones com jo hagin de passar aquests moments", diu l'Alejandro.

Ell i l'advocat han proposat al propietari de tot el bloc pagar-li 12.000 euros pels mesos de lloguer que fins ara no ha volgut acceptar, per demostrar que el contracte ja no està vigent. I a més, uns 600 euros mensuals de lloguer, tres vegades més que la renda indefinida que tenia. Però no ho accepta.

L'advocat, Matías Gríful Ponsatí, diu que el propietari només vol fer-lo fora i creu que el cas no hauria hagut d'arribar fins aquí perquè "la funció del jutge és interpretar la llei. No hi ha hagut impagament".

Des de Resistim al Gòtic també han adreçat un recurs a les Nacions Unides perquè es pronunciï sobre la vulneració dels Drets Humans, com explica Martí Cuso:

"Amb el recurs busquem un ajornament, per dir-li a la propietat que li permeti subrogar, i fer nou contracte amb un preu més elevat."

El recurs que han presentat a l'ONU també denuncia que aquest tercer intent de desnonament serà a partir de la setmana que ve, sense data ni hora fixada. La modificació de la llei d'enjudiciament civil del 2019 deixa clar que han de tenir data i hora fixada i per això moltes entitats i juristes consideren il·legals els desnonaments oberts.

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut