El Titanic gravat per l'expedició que el va trobar
Imatge de la proa del Titanic (WHOI/Reuters)

Visitar les restes del Titanic: un viatge extrem de 230.000 euros per persona

El viatge per visitar les restes del vaixell, que són a més de 3.800 metres de profunditat, pot arribar a costar uns 230.000 euros

RedaccióActualitzat

-- ACTUALITZACIÓ: Donen per morts els 5 passatgers del Titan per una "implosió catastròfica" prop del Titanic --

 

Les restes del Titanic atrauen des de fa dècades turistes d'arreu del món. El vaixell va enfonsar-se a 3.800 metres de profunditat, en una zona situada a 640 quilòmetres de l'illa canadenca de Terranova, a l'oceà Atlàntic.

Són vàries les companyies que ofereixen viatges per veure les restes del vaixell, i algunes persones estan disposades a pagar grans quantitats de diners per poder-les visitar.

Aquest dilluns, un dels submarins que porten turistes ha desaparegut prop del lloc on va naufragar el Titanic, segons ha informat la Guàrdia Costanera de Boston, que ha confirmat que hi hauria cinc persones a dins.

OceanGate Expeditions és l'empresa que fa l'expedició i ha confirmat la desaparició del submergible amb tripulació a l'interior.
 

Una expedició de 230.000 euros per persona

La setmana passada, l'empresa encarregada del servei va anunciar a la seva pàgina web que començava el viatge, que era el cinquè del 2023 i que s'havia d'acabar aquest dijous.

OceanGate ha explicat en un comunicat que el seu submarí, anomenat Titan, ha desaparegut i que està fent tot el possible per recuperar-lo. A més, també ha assegurat que l'incident no farà que deixin de fer aquest tipus d'expedicions.

"Després de dur a terme expedicions a les restes del Titanic amb èxit durant el 2021 i el 2022, continuarem tornant-hi anualment per a seguir fent tasques de documentació."

El viatge surt de St. John's, a la costa de Newfoundland, i recorre l'oceà Atlàntic fins al punt on hi ha les restes. En total, l'expedició dura uns vuit dies i set nits​ i té un preu aproximat de 250.000 dòlars, uns 230.000 euros, per persona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OceanGate, Inc. (@oceangate)


Un dels vaixells més famosos de la història

El Titanic va xocar contra un iceberg durant la seva travessia inaugural el 14 d'abril del 1912 i va enfonsar-se. El fons del mar va ocultar les restes del vaixell durant 73 anys, però el 1985 van aconseguir localitzar-les.

L'1 de setembre d'aquell any, Robert Ballard, un explorador submarí estatunidenc, va trobar el Titanic a les profunditats de l'oceà Atlàntic, fet que va motivar el renaixement del mite del transatlàntic.

Dos anys després, Titanic Ventures va aconseguir arribar-hi i recollir 1.800 objectes, i les imatges de coberteria, joies i peces ornamentals del vaixell, entre altres coses, van despertar la curiositat de milions de persones.

Però el vaixell no tindria la popularitat que té si James Cameron no hagués aparegut en la seva història. El director de cinema, l'any 1997, va recrear el naufragi en una pel·lícula protagonitzada per Leonardo DiCaprio i Kate Winslet que acabaria sent de les més taquilleres de la història, a més de guanyar vuit Oscars.  

Anar al contingut