Agents de la Policia Local i la brigada municipal s'emporten gandules desocupades de la platja de la Pineda de Vila-seca
Agents de la Policia Local i la Brigada Municipal s'emporten gandules desocupades de la platja de la Pineda de Vila-seca
Vila-seca

Vila-seca requisa para-sols i gandules de la platja perquè la gent no reservi lloc

La retirada dels objectes a primera línia de mar ha agafat per sorpresa alguns dels banyistes, a qui no ha agradat gens la mesura

Actualitzat

Són les vuit del matí i, a la platja de la Pineda de Vila-seca, agents de la Policia Local s'emporten gandules i para-sols desocupats.

La imatge de desenes de persones, a primera hora, plantant cadires davant del mar per reservar el lloc és freqüent a moltes platges catalanes. És per això que, l'any passat, l'Ajuntament de Vila-seca va aprovar un pla d'usos de la platja per evitar que hi hagi qui "reserva" un espai a primera hora del matí i no l'ocupa.

La retirada dels objectes a primera línia de mar ha agafat per sorpresa alguns dels banyistes, a qui no ha agradat gens la mesura. Aquest dijous al matí, alguns han han vist com la gandula que tenien els havia desaparegut i l'han hagut d'anar a recollir a la camioneta de la brigada municipal, com es pot veure en aquest reportatge:


Un dels afectats és Vicente Ruiz, que explica que li han retirat gandules i tovalloles mentre estava passejant per la sorra: "Com és possible que, si no hi ha ningú, la policia pugui agafar-te les cadires i emportar-se-les?", es queixa.

L'Ajuntament defensa que es vol evitar que, a l'única platja del municipi, s'ocupin espais sense ser-hi. El regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme de Vila-seca, Josep Toquero, assegura que "no pots reservar-te un espai a la platja i deixar els teus estris durant un temps fins que hi vas al migdia".

Toquero explica que és una problemàtica que "fa temps" que han detectat, i aquest és el segon any que hi estan actuant. En primer lloc, es va fer una campanya informativa sobre el correcte ús de les platges, deixant avisos a algunes butaques recordant que no està permès deixar elements com para-sols, cadires o tovalloles. La retirada dels objectes desatesos és la segona fase.

La tercera fase de la campanya, que de moment no s'ha dut a terme, consisteix a requisar el material i portar-lo a un magatzem de la Brigada Municipal. Si el propietari el vol recuperar, haurà de pagar una sanció que pot arribar a ser de 60 euros.

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut