Vigilats des de cel i terra: controls policials per detectar motoristes temeraris

Des de principis d'any, 10 motoristes han mort a les carreteres catalanes i la majoria d'accidents han passat en cap de setmana

RedaccióActualitzat

De les 47 víctimes mortals a la carretera que hi ha hagut aquest any a Catalunya, 10 són motoristes, molts per caigudes i sortides de via. I la majoria d'aquests accidents, en concret 8, han passat durant el cap de setmana. Durant l'últim mes hi hagut un repunt d'accidents mortals, per això els Mossos han posat en marxa controls, tant per carretera com per l'aire, amb helicòpter, per reduir l'accidentalitat.

Des d'un helicòpter de Trànsit controlen els moviments dels motoristes i amb una càmera graven totes les infraccions que hi pugui haver. Especialment, en punts negres, com la carretera de Can Maçana, la BP-1101, que uneix el Bruc i Manresa, i on acostuma a haver-hi motos de gran cilindrada atretes pel paisatge, però també pels grans revolts que hi ha.

 

 

Controlats des del cel, però també des de terra. A peu de carretera, també hi ha controls policials per detectar motoristes temeraris. La majoria d'infraccions avui són per avançaments en línia contínua i per excés de velocitat.

 

 

En aquesta carretera hi ha hagut dos accidents mortals aquest mes. En l'últim, dues motos van xocar frontalment, un dels pilots va morir i l'altre va quedar ferit en estat crític. Des de principis d'any, deu motoristes han mort a les carreteres catalanes i la majoria d'accidents han passat en cap de setmana.

"A mesura que arriba el bon temps, l'increment de motoristes es nota arreu del territori, la gent té ganes de sortir amb moto", explica Francesc Parra, subcap de l'Àrea Regional de Trànsit de la Catalunya Central. Els controls es mantindran a l'estiu amb l'objectiu que aquestes carreteres no es converteixin els caps de setmana en circuits de carreres improvisats.

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut