Viggo Mortensen titlla Vox d'"ignorants" per utilitzar la seva imatge d'Aragorn
Viggo Mortensen, durant la nit dels Oscars del 2019 (Reuters)

Viggo Mortensen titlla Vox d'"ignorants" per utilitzar la seva imatge d'Aragorn

L'actor carrega contra el partit d'Abascal per haver fet servir una imatge d'"El senyor dels anells" en una imatge electoral

RedaccióActualitzat

A Viggo Mortensen no li ha fet gens de gràcia que el partit d'ultradreta Vox fes servir una imatge d'"El senyor dels anells" per animar a votar a través de Twitter. En una carta publicada a El País, l'actor diu que "s'ha de ser bastant ignorant per pensar que l'ús d'Aragorn" per promoure "un partit xenòfob d'ultradreta com Vox seria una bona idea".

En el fotograma de la pel·lícula, Aragorn, espasa en mà, espera l'exèrcit d'orcs. A la imatge modificada se li ha afegit una bandera d'Espanya a l'esquena i el logo de la formació d'ultradreta. Davant d'ell, l'estalada, el logo feminista, l'anarquista, La Sexta i la bandera espanyola republicana, entre d'altres, són l'enemic.

 

Mortensen interpreta Aragorn a la saga. A la carta, l'actor nord-americà d'origen danès diu que:

És absurd que se'm vinculi a mi, que interpreto aquest personatge, i que estic interessat en la rica varietat de cultures i idiomes que hi ha a Espanya, amb un partit ultranacionalista i neofeixista.

 

Mortensen, parella de l'actriu Ariadna Gil, ha mostrat diverses vegades el seu suport al dret a votar dels catalans, i és des de fa un any soci d'Òmnium Cultural.

 

A la mateixa carta, Mortensen insisteix que la tria no podia ser més desafortunada, ja que, segons ell, Aragorn és "un estadista poliglot que aposta pel coneixement i la inclusió de les diverses races, costums i llengues de la Terra Mitjana", i afirma que utilitzar la seva imatge per legitimar un grup polític "antiimmigrant, antifeminista i islamòfob" és "molt ridícul". Amb tot, acaba la carta dient que "riuria de la seva falta de destresa, però Vox ha entrat al Congrés amb 24 ascons; no és un acudit i haurem d'estar atents i proactius, tal com fa l'Aragorn a la saga de Tolkien".

Aquesta imatge ja va generar enrenou el mateix dia de les eleccions, quan la comunitat LGTBI va decidir fer-se seu el fantasma amb l'arc de Sant Martí que en teoria estava dissenyat per ofendre'ls.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AVoxCinema
Anar al contingut