Edifici del Capitoli, a Washington (Reuters/Elizabeth Frantz)

Vídeos sexuals gravats al Capitoli, els escàndols que sacsegen la política nord-americana

La filtració d'un vídeo de dos homes tenint relacions en una sala del Senat ha destapat una investigació anterior per imatges gravades a la Cambra de Representants publicades a Snapchat

RedaccióActualitzat

Aquest desembre, el Capitoli dels Estats Units, l'edifici que allotja el Senat i la Cambra de Representants, ha estat notícia per qüestions ben alienes al debat polític: diversos vídeos de contingut sexual enregistrats en les seves instal·lacions. 

El rebombori causat per la filtració de les imatges ha obligat la policia del Capitoli a investigar els fets, de moment sense cap resultat conegut. 

Els vídeos han esquitxat de prop un senador demòcrata i un diputat republicà, i dos treballadors del Capitoli, que han deixat la feina.

Preguntats per la premsa, els equips del líder de la majoria al Senat, el demòcrata Chuck Schumer, i del líder de la minoria, Mitch McConnell, republicà, han declinat fer cap comentari.

El primer vídeo que va fer-se públic mostra dos homes nus tenint relacions en una sala de vistes del Senat

Una sala molt coneguda, per exemple, perquè és on va reunir-se la comissió parlamentària d'investigació els atemptats de l'11S i perquè hi han comparegut, entre d'altres, els magistrats nominats per al Tribunal Suprem o James Comey, exdirector de l'FBI, per donar el seu testimoni sobre Donald Trump.

Compareixença del director de l'FBI Christopher Wray, el 5 de desembre, en la sala de vistes del Senat on es va gravar un vídeo sexual (Reuters/Leah Millis)

El vídeo va publicar-lo el 15 de desembre el digital ultraconservador Daily Caller, que explicava que havia estat compartit en un xat de polítics homosexuals.

El Daily Caller no identificava les dues persones que hi apareixen, però afirmava que una d'elles era un treballador del Congrés.

L'endemà, el digital Politico es feia ressò de la notícia i assegurava que la persona en qüestió formava part de l'equip del senador Ben Carlin, demòcrata, de l'estat de Maryland, i que altres mitjans conservadors l'havien identificat com Aidan Maese-Czeropski

Mitjans que el digital Them identificava com els sensacionalistes New York Post i Washington Examiner.

Politico també citava un comunicat emès per l'oficina del senador Cardin en què es podia llegir que "Aidan Maese-Czeropski ja no és un treballador del Senat".

I reproduïa fragments d'una declaració penjada pel mateix Maese-Czropski en el seu compte de Linkedin en què, lluny de negar la seva aparició en el vídeo, explicava: "Aquest ha estat un moment difícil per a mi, ja que he estat atacat per qui estimo, amb finalitats polítiques."

Escales del Capitoli, el 20 de desembre (Reuters/Kevin Lamarque)

Them, per una altra banda, explicava que Max Miller, diputat republicà per Ohio, que va estar en el govern de Trump, jueu i ferm defensor de l'ofensiva contra Gaza del govern israelià, acusava Maese-Czropski d'haver-li cridat "Palestina lliure" en els passadissos del Capitoli.

I que, també a Linkedin, Maese-Czropski ho negava.


Dos vídeos més, publicats a Snapchat

El segon escàndol va saltar la setmana passada, el 21 de desembre, quan el digital Semafor es feia ressò de la publicació a Snapchat de dos vídeos de contingut sexual enregistrats en oficines de la Cambra de Representants

En un s'hi veu un home masturbant-se; en l'altre, del qual Semafor ha obtingut una captura, s'hi veu dos homes mantenint relacions, també en un despatx. 

En cap de les dues imatges s'identifica les persones que hi apareixen. 

Escales del Senat, al Capitoli, el 18 de desembre (Reuters/Elizabeth Frantz)

El cas, conegut ara públicament, és, de fet, anterior al del vídeo de la sala de vistes, i va generar l'obertura d'una investigació l'estiu de l'any passat

Segons Semafor, se'n va fer càrrec Dan Newhouse, diputat republicà per Washington, després de ser informat que una de les persones en els vídeos treballava per a ell.

Newhouse va tancar la investigació sense haver trobat "cap prova concloent", segons explica un portaveu seu. 

El treballador suposadament implicat, en qualsevol cas, va deixar la feina a la tardor de 2022 per marxar a treballar fora de Washington, afegeix Semafor, citant una entrevista telefònica i missatges de text.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut