Un estand de l'Editorial Vicens Vives en una imatge d'arxiu (ACN)

Vicens Vives presenta un ERO per a 82 treballadors, un quart de la plantilla

La direcció de l'editorial justifica la mesura pel "context incert" derivat de la reforma educativa i CCOO el veu "desproporcionat"

Redacció/AgènciesActualitzat

La direcció de l'Editorial Vicens Vives ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per causes econòmiques que afectaria 82 treballadors, el 25% de la plantilla actual dels nou centres que té a tot Espanya.

El que tindria més impacte és el de Barcelona, amb 52 persones que podrien perdre la feina, segons ha comunicat el comitè d'empresa de la companyia.

Des de la direcció atribueixen la decisió al "context incert" derivat del calendari d'implantació de la LOMLOE i l'aprovació tardana dels currículums, que se suma a un "descens de la demanda, una elevada competència i el retrocés del sector", que afirmen que ha generat una caiguda contínua de les vendes.

En un comunicat, la direcció de Vicenç Vives considera que la situació els aboca a "optimitzar" l'estructura de personal, adaptant-la al nou context econòmic i del mateix mercat amb l'objectiu de "salvaguardar el projecte empresarial i preservar el màxim nombre possible de llocs de treball".

Per l'empresa, el calendari per implantar la nova llei i l'aprovació amb retard dels currículums adaptats ha generat "inestabilitat en el mercat" i una "caiguda contínua de les vendes" respecte a les anteriors reformes educatives.

"Això ha derivat en una situació econòmica complicada per a la nostra companyia en els últims anys", esgrimeixen des de la direcció.


El comitè qualifica l'ERO "d'injustificat i desproporcionat"

CCOO qualifica l'ERO "d'injustificat i desproporcionat" precisament en un any en què tot fa preveure que els objectius comercials "s'han complert amb escreix, amb previsions de creixement respecte a l'any passat del 30%".

En aquest sentit, els representants dels treballadors creuen que ni s'acredita la causa adduïda per a l'expedient, "ni es justifica la procedència dels acomiadaments, ni es garanteix la viabilitat de la companyia".

A més, des del sindicat es denuncia que la documentació entregada inicialment per part de l'empresa ha estat "escassa", una circumstància que creuen que constata "l'absència de voluntat de la direcció de facilitar un diàleg de bona fe".

El comitè d'empresa recorda que tot just fa un any i tres mesos que, en un acte de conciliació davant del Tribunal Laboral de Catalunya, l'empresa va acreditar que en el pla de viabilitat vigent en aquell moment només es contemplaven com a baixes fins al 2030 serien les "jubilacions naturals".

"L'empresa es nega a ensenyar-nos tant aquell pla de viabilitat, que ha resultat fallit, com l'actual, que hauria de justificar que amb 82 llocs de treball menys l'empresa és plenament viable", detallen en un comunicat.

Per això, esperen rebre una proposta "constructiva" per part de la direcció en la pròxima reunió negociadora, que tindrà lloc el 4 de desembre.

 

ARXIVAT A:
Educació LiteraturaDrets laborals
Anar al contingut