La platja del Saler ha aparegut bruta de taques
La platja del Saler ha aparegut bruta de taques (AAVV DEHESA EL SALER)

Investiguen un vessament de fuel al parc natural de l'Albufera de València

Hi ha tres platges del litoral sud de la ciutat que estan tancades als banyistes després de detectar-s'hi una gran taca

RedaccióActualitzat

Un vessament de fuel ha obligat a tancar tres platges del parc natural de l'Albufera, a la costa sud de la ciutat de València. Es tracta de les platges de l'Arbre del Gos, el Saler i la Garrofera, on a hores d'ara hi oneja la bandera vermella. Les platges continuen tancades aquest dimecres al matí, mentre es continua recollint el fuel i els bombers sobrevolen la zona amb un dron per determinar l'abast del problema. 

Segons ha informat Capitania Marítima de València, s'ha activat el Pla Marítim Nacional (PMN) en fase 1, el que es posa en marxa quan al mar hi ha un episodi de contaminació que pot afectar la costa.

S'està treballant en dues línies, una per saber quina és exactament l'extensió d'aquest vessament. De fet, tot i que encara no hi ha xifres oficials, extraoficialment s'apunta que la taca afectaria uns 2 quilòmetres de costa. I l'altra línia de treball, per saber com s'ha originat el vessament.

Agents de la Guàrdia Civil prenent mostres del vessament (3Cat)

Podria tractar-se d'hidrocarbur

Paral·lelament, s'han agafat mostres i s'estan analitzant per saber, primer, què és exactament la substància negra. Tot apunta que podria ser hidrocarbur. També ho està investigant la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

L'Autoritat Portuària de València ha descartat que l'origen del vessament sigui d'alguna barca procedent de la zona de fondeig del port, que se situa al davant de les platges afectades. 

El Centre de Coordinació d'Emergències ha assenyalat que, després de ser alertats de l'aparició d'una taca d'hidrocarburs a la platja del Saler, ha activat la situació zero del Pla Territorial d'Emergències per fer-ne un seguiment, juntament amb Salvament Marítim. La situació zero s'activa quan s'han produït danys molt localitzats i en què, pel seu control, és suficient l'activació i aplicació d'un pla d'àmbit local.


Per part de l'Ajuntament de València, els Bombers han mobilitzat una unitat de drons per fer una valoració aèria de la zona i agents de la Policia Local estan patrullant les platges amb bandera vermella.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientContaminacióPaís Valencià
Anar al contingut