L'informe de toxicologia confirmarà si es va utilitzar cànnabis en l'elaboració de les magdalenes

Venen magdalenes amb droga a la sortida d'una escola i intoxiquen 90 infants a Sud-àfrica

La policia ha detingut dos homes, de 19 i 21 anys, acusats d'intent d'assassinat per haver venut els dolços a la porta de l'escola de primària de Pulamadibogo, al nord-oest de Pretòria

RedaccióActualitzat

Alarma a Sud-àfrica per la intoxicació de 90 alumnes d'una escola de Pretòria per haver menjat magdalenes que contenien substàncies estupefaents, possiblement cànnabis.

Els professors van alertar els serveis mèdics quan els nens van començar a comportar-se de manera estranya dins de l'aula. Molts d'ells han estat traslladats a l'hospital amb nàusees, mal d'estómac i vòmits. Tres nens continuen hospitalitzats.

La policia ha detingut dos homes, de 19 i 21 anys, acusats d'intent d'assassinat per haver venut els dolços a la porta de l'escola de primària de Pulamadibogo, al nord-oest de Pretòria. Han ingressat a presó preventiva sense fiança.

L'informe de toxicologia confirmarà si es va utilitzar cànnabis en l'elaboració de les magdalenes.

El Departament d'Educació ha demanat als pares que tinguin més control del que compren i consumeixen els infants dins i fora del centre:

 

Els pares, per la seva banda, han exigit al govern que prohibeixi la venda ambulant fora de les escoles, per tal que els infants només puguin comprar menjar dins de l'escola. I sobretot, que la llei sigui implacable amb els traficants de drogues perquè si no, diuen, els "nens moriran de manera massiva".

 

A principis d'any, vuit infants també van ser ingressats a l'hospital per haver menjat "space cookies" --galetes fetes de marihuana-- fora de l'escola. Llavors, el partit sud-africà Aliança Democràtica va demanar millors processos de verificació als productes dels venedors ambulants.

Fa temps que organitzacions antidrogues alerten del consum cada cop més prematur d'alcohol i de la proliferació de drogues entre els estudiants a Sud-àfrica.

ARXIVAT A:
Educació Drogues
Anar al contingut