L'actor i el director a la catifa vermella
El públic del Festival de Venècia ha aclamat la feina de l'actor a la pel·lícula dirigida per Darren Aronofsky (Reuters/Yara Nardi)

Venècia ovaciona Brendan Fraser, que torna després de 9 anys sense papers de protagonista

L'actor va rebre un aplaudiment de sis minuts i no ha amagat la sorpresa per aquesta "meravellosa acollida"

Redacció / AgènciesActualitzat

L'actor nord-americà Brendan Fraser, que torna a la gran pantalla com a protagonista després d'una absència de nou anys, ha assegurat que interpretar a l'heroi obès de "The whale" ha estat el repte més important de la seva carrera.

Fraser, un dels actors més populars a finals dels 90, ha tingut dolorosos alts i baixos al llarg de la seva carrera, però aquest diumenge va viure un dia per al record al Festival de Venècia, on va rebre una ovació de sis minuts després de la projecció de la pel·lícula dirigida per Darren Aronofsky.

L'actor interpreta un professor d'anglès amb obesitat mòrbida, que després de la mort de la seva parella comença a engolir menjar porqueria en un intent d'anestesiar el seu dolor.

"Simplement estic intentant aguantar. Gràcies per aquesta meravellosa acollida, desitjo que aquesta pel·lícula provoqui la mateixa profunda impressió que m'ha provocat a mi", va dir en la presentació de la pel·lícula.

La vida del protagonista del film transcorre amb els seus 266 quilos de carn i ossos encallats al sofà, connectat al món exterior només per les classes que imparteix des del seu ordinador, mentre la mort treu el cap a l'horitzó.

Només té un últim desig: reconstruir la relació amb la seva filla adolescent, Ellie (Sadie Sink), de la qual es va separar en abandonar casa seva per començar una relació amb un home.

El director Darren Aronofsky, les actrius Hong Chau i Sadie Sink i l'actor Brendan Fraser al photocall del festival de Venècia
El director Darren Aronofsky, les actrius Hong Chau i Sadie Sink i l'actor Brendan Fraser al photocall del festival de Venècia (EFE/Claudio Onorati)


El retorn d'un actor mític

El director de la pel·lícula ha explicat que va triar Fraser després de veure'l per casualitat al tràiler d'una pel·lícula brasilera de baix pressupost.

L'actor ha hagut de treballar durament fins a aconseguir un aspecte pertorbador, gràcies també a la pròtesi d'una panxa de 130 quilos:

"Vaig haver d'aprendre a moure'm d'una manera nova, vaig desenvolupar músculs que no sabia que tenia, vaig sentir vertígens al final de la jornada quan em treien la pròtesi per una sensació ondulant, com quan baixes d'una gòndola a Venècia."

Però Charlie, el personatge "més interessant" de la seva trajectòria, és en realitat "un raig de llum en un lloc fosc". L'actor nord-americà, molt popular per papers com "George de la jungla" o la trilogia de "La mòmia", sap bé què significa l'abandonament i el dolor, com a emblema de les "joguines trencades" de la indústria.

I és que la seva joventut daurada va anar seguida d'una abrupta decadència que va començar per les lesions causades per les acrobàcies que protagonitzava ell mateix a les pel·lícules, perquè es negava a recórrer a dobles.

"La mòmia" es va estrenar l'any 1999 amb Fraser com a protagonista (Universal)

Al final, els dolors el van obligar a passar per quiròfan i a aparcar la carrera durant anys. Fraser va passar uns anys complicats immers en els problemes legals derivats del divorci amb la seva esposa, i va patir una depressió per l'assetjament sexual de què va ser víctima, segons va denunciar públicament, per part de l'expresident de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), Philip Berk.

Ara Fraser ha tornar a desfilar per la catifa vermella d'un dels festivals de cinema més importants del planeta. De moment, el seu nom ja figura a les travesses per aconseguir un premi a Venècia i hi ha qui el veu als Oscars, si bé ell prefereix no fer vaticinis: "La meva bola de vidre es va trencar i desconec què passarà en el futur", ha dit a les preguntes de la premsa.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut