Venècia limita els grups de turistes amb guia a 25 persones i prohibeix l'ús d'altaveus

Entre les mesures per fer front al turisme de masses, la ciutat també estudia incrementar el peatge per entrar-hi fins als 10 euros per visitant

RedaccióActualitzat

La ciutat de Venècia limita des d'aquest dijous, 1 d'agost, els grups guiats de turistes a un màxim de 25 persones i imposa la prohibició als guies de fer servir altaveus en les explicacions. Una nova norma per controlar el turisme de masses a la ciutat, que també estudia incrementar el peatge per entrar a la ciutat a fins a deu euros per visitant.

La mesura, que ara entra en vigor i que es va aprovar per unanimitat l'1 de febrer passat, regula les visites de grups acompanyats al centre històric de Venècia i a les illes de Murano, Burano i Torcello, segons explica l'Ajuntament de la ciutat.

L'objectiu és "la protecció dels residents i la promoció de la mobilitat dels vianants", així com "la lluita contra els fenòmens d'exercici abusiu de les professions turístiques", diu el comunicat municipal.
 

Grups de 25 persones

La resolució estableix que els grups no poden superar les 25 persones, o la meitat dels passatgers d'un autobús turístic. Els infants de fins a dos anys no s'inclouen en el recompte.

Aquests grups tampoc no es podran aturar en llocs on obstaculitzin la circulació del flux de vianants, sobretot els ponts i les rampes d'accés, reservades a persones amb discapacitat.

En cas que coincideixin diversos grups en un mateix lloc, són els guies els que estan obligats a apartar el grup a una certa distància dels altres perquè no impedeixi el pas dels vianants.

Els carrers de Venècia, cada cop més plens de grups de turistes (Europa Press/Robert Messer)

Prohibit l'ús d'altaveus

També queda vetat l'ús d'altaveus per fer sentir les explicacions dels guies, ja que "poden causar confusió i pertorbació" als vianants.

De tota manera, aquestes limitacions no s'aplicaran a grups d'estudiants en visites o viatges educatius, ni tampoc en operacions d'embarcament i desembarcament de vehicles terrestres o nàutics en el cas que "les explicacions siguin proporcionades" dins dels grups, diu la normativa.

La ciutat ha recaptat 2,25 milions d'euros amb un peatge d'accés de 5 euros a 450.000 visitants durant una prova pilot de tres mesos (Europa Press/Christoph Sator)

Fins a deu euros de peatge per entrar a la ciutat

Amb aquest pas, Venècia afegeix més mesures per fer front al turisme de masses. 

El peatge d'entrada, de cinc euros, n'és una i es va començar a cobrar el 25 d'abril passat, en una prova pilot que va finalitzar el 14 de juliol. El balanç econòmic va ser de 2,25 milions d'euros recaptats pel pagament d'uns 450.000 turistes.

Després d'això, l'Ajuntament estudia la idea de doblar fins als deu euros la taxa d'accés a la ciutat per al 2025. Segons el que s'ha plantejat, s'establiria una tarifa bàsica d'entrada de tres euros per als turistes que reservin amb antelació, però n'elevarà el preu als deu euros els dies de més activitat.

 

ARXIVAT A:
TurismeItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut