Barcelona

Veïns del Raval ocupen la capella de la Misericòrdia per exigir que hi facin un CAP

L'espai està en disputa amb el MACBA i les administracions encara no han desencallat el conflicte

RedaccióActualitzat

A Barcelona, una cinquantena de veïns i treballadors del CAP Raval Nord ocupen des d'aquest dijous matí la capella de la Misericòrdia. Es tracta de l'únic espai del barri que té el vistiplau del Servei Català de la Salut per fer-hi el nou centre d'atenció primària. Subratllen que estan cansats d'esperar una solució que no xoqui amb els interessos del MACBA, que reclama la capella per fer-hi l'ampliació del museu.

Els veïns han entrat a la capella a les 11 del matí. Han tret runa i han fregat, tot i que reconeixen que el seu estat era millor del que esperaven. Aquest dijous a la nit hi han passat la primera nit d'ocupació. Exigeixen a l'Ajuntament que en desbloquegi el trasllat i anuncien que, de moment, l'ocupació serà indefinida. 

 

 

La seva intenció és quedar-se, com a mínim, fins al divendres 29, que és quan hi ha ple a l'Ajuntament, encara que no és segur que es debati aquesta qüestió.

Els veïns ocupen la capella des d'aquest matí

Ja fa més de deu anys que denuncien el mal estat del CAP. I quan dimecres van veure que l'oposició a l'Ajuntament va tombar la revocació del conveni que cedeix la capella de la Misericòrdia al MACBA, van dir prou. Una de les veïnes es queixa del mal estat de les dependències actuals: "Quan vaig amb el cotxet amb el meu fill, si algú no m'ajuda a obrir la porta, no hi puc entrar. Està molt deixat."

També es queixen els mateixos treballadors: "Hi ha situacions complicades. Acabo de venir del SEM amb l'ambulància i les lliteres no passen. La instal·lació no està bé, hi ha goteres, hi ha trossos del sostre que han caigut, forats a terra..." Des de la plataforma CAP Raval no volen sentir a parlar de res que pugui endarrerir encara més el procés.

Des del MACBA es demana "serenitat" i "diàleg"

Davant l'ocupació de la capella de la Misericòrdia, la Plataforma +MACBA +Cultura ha fet un comunicat en què es demana que es mantingui un "diàleg constructiu" que permeti tant l'ampliació del CAP com la del museu. Reclama la "serenitat necessària" perquè els grups municipals i els experts "continuïn estudiant les diferents propostes".

La plataforma destaca "els avenços" que hi ha hagut a les últimes setmanes i que farien possible la construcció d'un nou CAP Raval Nord i l'ampliació del museu. Demana que es permeti als experts i als grups municipals que estudiïn "totes les possibilitats que hi ha damunt la taula i que permetrien que es fessin els dos equipaments".

La plaça dels Àngels, amb l'edifici Meier del MACBA i al fons la capella de la Misericòrdia (ACN)

Tot plegat arriba després que els grups municipals de l'oposició, excepte la CUP, rebutgessin votar a favor de l'extinció de l'acord amb el MACBA, que hauria aplanat la ubicació del CAP Raval a la capella. Arran d'aquesta votació al consistori, el portaveu dels veïns, Iñaki Garcia, ha explicat que "és evident que el MACBA i els seus sectors afins estan pressionant els grups polítics perquè no rescindeixin la cessió de la capella".

Les mostres d'indignació ja fa temps que duren. S'expressen en el compte de Twitter de la plataforma veïnal i de treballadores sanitàries en defensa d'un nou CAP Raval Nord.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut