Valtònyc plega: "Tinc una bona feina, ja no sé què he d'explicar amb el rap"

El raper diu que amb les xarxes socials ja no té sentit la cançó protesta i s'acomiada dels escenaris al festival El Tingladu, de Vilanova i la Geltrú

RedaccióActualitzat

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, deixa definitivament el món de la música. El raper mallorquí ha fet el seu últim concert aquest dissabte a la nit al festival Tingladu, de Vilanova i la Geltrú, que el va continuar posant cada any en cartell i pagant-li el caixet solidari, malgrat estar exiliat a Bèlgica

Valtònyc ha explicat a TV3 que continuarà la seva professió de programador informàtic a Brussel·les, on s'ha establert, i que ja no veu futur a tot allò que ha estat fent fins ara.

"Tinc una bona feina, ja no sé què he d'explicar amb el rap. Quan feia rap tenia 18 anys i una feina de merda a una fruiteria i estava enfadat amb el món. Tenia ràbia, però ara em fa vergonya sortir a l'escenari i interpretar un personatge."


A més a més, Valtònyc també ha explicat que plega perquè amb les xarxes socials ja no té sentit la cançó protesta

"Crec que la gent està una mica saturada i la cançó protesta ja no és tan ben rebuda perquè, avui dia, tu vas a un concert i no tens ganes d'escoltar el que has estat consumint les 24 hores a les xarxes socials."


Segons Arenas, enllestir una cançó vol temps i, mentre no s'acaba aquest procés, "potser han passat sis mesos i ha esclatat una guerra a Ucraïna o a Palestina". "No tens temps", assegura.

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, durant un concert a Brussel·les el 2018 (ACN)

Un últim concert al festival que més suport li ha donat

"Aquest és el darrer concert de la meva carrera", ha anunciat Arenas --vestit amb una samarreta del Barça-- als espectadors que seguien el seu concert al festival El Tingladu, de Vilanova i la Geltrú.


Un concert que ha fet en agraïment a l'organització perquè durant els gairebé sis anys que ha estat a l'exili li han donat suport posant-lo cada any en cartell i pagant-li el caixet solidari.

En aquest context, Valtònyc també ha reivindicat la unitat de l'1-O i que Catalunya mereix la llibertat "de la seva llengua, de la seva cultura i de poder decidir".


Durant tres dies, a l'escenari d'El Tingladu s'hi han programat 24 actuacions de grups i artistes del panorama musical català. Un planter que han vist créixer des d'aquest festival autogestionat, sense ànim de lucre i que funciona gràcies a la col·laboració de més de 200 voluntaris.

 

ARXIVAT A:
ValtònycMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut