Vaga de la plantilla d'H&M per reclamar millores laborals i salarials

Si la negociació amb el grup suec no avança, la plantilla tornarà a parar dilluns de la setmana que ve
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drets laborals

Les botigues de la cadena de roba sueca H&M arreu de l'estat han començat les rebaixes amb les persianes abaixades. La plantilla --formada per 3.700 treballadores i 700 treballadors-- fa una vaga de 24 hores aquest dijous per reclamar millores laborals i salarials.

Amb aquesta protesta, convocada pels sindicats UGT i CCOO, denuncien que se senten sobrecarregats i, entre altres coses, que la gran majoria treballen a temps parcial malgrat que porten ja 10 anys a l'empresa. Demanen que es cobreixin les baixes de llarga durada i les excedències, un sistema d'incentius de vendes del 3% o plusos per a les treballadores que ocupin càrrecs de responsabilitat.

A cada comunitat autònoma tenen un sou diferent perquè la retribució depèn del conveni provincial del tèxtil. Aquí a Catalunya, el sou brut és de 20.000 euros anuals.

Dilluns que ve han convocat una altra vaga

La plantilla ja va fer aturades parcials aquest dimarts i els sindicats han convocat una altra vaga dilluns que ve, dia 26 de juny, si la negociació amb l'empresa no avança.

Després de les protestes de dimarts, H&M Espanya va assegurar que havia ofert als sindicats millores laborals, reforçar les plantilles i apujar retribucions amb un sistema flexible basat en la consecució d'objectius, però que les mesures van ser rebutjades.

En un comunicat, l'empresa assegura que vol mantenir un "diàleg social continuat" amb els representants dels treballadors, amb l'objectiu d'"escoltar les necessitats dels empleats" i col·laborar conjuntament amb la part social "per trobar solucions que satisfacin les peticions dels equips".

Les botigues han tancat aquest dijous totalment o parcialment (EFE/ Ana Escobar)

Segons CCOO i UGT, ha estat "impossible" assolir un acord amb H&M després de diversos "mesos dialogant i exposant de manera clara" els problemes.

"Esperem que l'empresa reflexioni, ja que, per part nostra, sempre estem oberts a negociar per valorar i trobar una solució que millori les condicions laborals i salarials", ha subratllat CCOO.

"Seguirem disposats a lluitar per aconseguir millorar les condicions socials, laborals i econòmiques de la plantilla d'H&M, en una taula de negociació", han afirmat des d'UGT.

El grup H&M té 125 botigues a l'estat.

ARXIVAT A:
Drets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut