Imatge d'un avió de la companyia Iberia (ACN)

Vaga a Iberia per Nadal: els sindicats convocaran vuit dies d'aturades per les festes

L'empresa considera "irresponsable" la convocatòria, que seria els dies 29, 30 i 31 de desembre i 1, 4, 5, 6 i 7 de gener
Redacció/ACN
TEMA:
Aeroports

Es compliquen els dies de Nadal per a aquells que vulguin viatjar en avió. Els sindicats de CCOO i UGT han anunciat que convocaran vaga a Iberia per als dies 29, 30 i 31 de desembre i 1, 4, 5, 6 i 7 de gener.

L'origen del conflicte està en el servei de handling. I és que Aena va treure a concurs l'assistència a terra de les aeronaus i Iberia no va aconseguir imposar la seva oferta a vuit aeroports, en una decisió que no descarta recórrer davant dels tribunals.

Mentrestant, i davant les inquietuds que ha creat la situació, la plantilla va demanar a la direcció que fes ella mateixa el servei en aquests aeroports per als avions del grup IAG, que engloba les aeronaus d'Iberia, British Airways, Level, Vueling Airlines i Aer Lingus, tot i que es faria prescindint de les empreses guanyadores del concurs.

Per la seva banda, Iberia considera aquesta opció "inviable" i lamenta en un comunicat la "decepció enorme" davant la convocatòria "irresponsable" de vaga en plena negociació d'una "solució".

Iberia alerta que la vaga "danya" el dret a les vacances

Per a la companyia una bona opció seria que les empreses que han guanyat el concurs subcontractessin els treballadors d'Iberia. Mesura que, segons afirma, es faria "amb la garantia que tots ells conservessin íntegrament tots els seus drets, tots els seus conceptes laborals, salarials i extrasalarials, inclosos els bitllets d'avió dels quals han gaudit com a empleats".

Alhora considera que fer "autohandling" suposaria un "perjudici greu" per a la competitivitat de la companyia "i de totes les línies aèries d'IAG", amb el "conseqüent impacte econòmic i amb la condemna insalvable a mitjà termini d'aquest negoci".

Iberia creu que el handling és un servei "estratègic", per la qual cosa no renuncia a la via judicial en considerar "injusta i injustificada la resolució del concurs".

Finalment, l'empresa ha subratllat que una vaga com la convocada per CCOO i UGT per Nadal "danya irreparablement el dret a les vacances i a la reunificació de famílies i amics en dates tan assenyalades".

A més, ha reiterat que els drets socials adquirits o futurs dels treballadors, els drets laborals, els drets econòmics i els drets sindicals no es veuen ni "afectats" ni "amenaçats" en aquest cas.

 

ARXIVAT A:
Aeroports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut