Els pacients es troben a casa sota observació mèdica i de moment no presenten efectes adversos

Vacunen per error amb diverses dosis de Pfizer vuit persones en un poble de Sevilla

Es tracta de pacients que han rebut el fàrmac sense diluir i la Conselleria de Salut d'Andalusia assegura que no hi ha risc d'efectes adversos

Actualitzat

Ensurt a la localitat sevillana de Gelves: vuit veïns han rebut aquest divendres una dosi multiplicada de la vacuna contra la Covid-19.

La Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha confirmat que es tracta de pacients que han rebut el fàrmac sense diluir, a la Unitat Mòbil de vacunació del poble veí de San Juan de Aznalfarache.

Els mateixos sanitaris que administraven la vacuna es van adonar de l'error i van avisar les persones que havien estat inoculades. Un cop es va detectar l'incident, van ser traslladats al centre d'atenció primària.

Actualment, es troben a casa seva sota observació del personal sanitari durant els pròxims tres dies, sense que hagin presentat efectes adversos per ara.

L'incident ha estat notificat al Centre Andalús de Farmacovigilància i al Sistema Autonòmic de Notificació d'Incidents.

La Conselleria de Salut i Famílies indica que, segons els primers assajos clínics, rebre el doble de dosi de la vacuna no implica necessàriament un augment del risc d'efectes adversos.

Alguns dels efectes podrien ser mal de cap, dolor muscular o marejos, però en els pocs precedents existents els símptomes van remetre pocs dies després.

Se'n sap d'un cas al nord d'Alemanya i d'una infermera italiana, i els símptomes es van dissipar amb el pas dels dies.

ARXIVAT A:
Covid-19
Anar al contingut