Els dos joves tenen un canal de YouTube amb més d'un milió de subscriptors (CCMA)

Uns youtubers es colen al túnel de la línia 9 del metro, abandonat durant 10 anys

En les imatges es passegen per les vies i la maquinària rovellada amagada sota els carrers de Barcelona abans que la tuneladora hagi reprès les excavacions de l'L9

Paula Florit GomilaActualitzat

Escalen i salten per on calgui i pugen i baixen de les bastides, les escales i la maquinària abandonada al subsol de Barcelona. Dos joves americans s'han colat al túnel de la línia 9 del metro, unes obres aturades durant 10 anys, i ho han recollit tot en un vídeo que han compartit a YouTube aquest dilluns.

De fet, es dediquen a això. Es presenten com dos amics, en Bryan i en Michael, que exploren els llocs abandonats del món i mostren les seves aventures a les xarxes.

L'última, 36 minuts explorant les entranyes rovellades de la línia 9 metro de Barcelona. Mostren prestatgeries que semblen d'una ferreteria abandonada, sales que servirien de refugi en cas d'emergència i vies que acumulen pols i aigua. En tot el recorregut els acompanya un tercer noi que els fa de guia.

Les imatges serien de fa mesos, ja que hi apareix una tuneladora que, segons el Departament de Territori, ja no hi és. Pots veure el vídeo aquí:

La publicació del vídeo, que ja té desenes de milers de reproduccions, ha coincidit amb l'anunci oficial de la Generalitat, aquest dimecres, de la represa de les obres de la tuneladora, que completarà el tram central de l'L9, quatre quilòmetres entre Manuel Girona i Lesseps.

Quan estigui acabada, previsiblement a finals d'aquesta dècada, connectarà les estacions de Zona Universitària i La Sagrega.

Més d'un milió de subscriptors

El canal de YouTube d'aquests dos joves, que es fan dir The Proper People, acumula 1,3 milions de subscriptors. Entre els vídeos que han compartit hi ha els de les ruïnes d'un parc aquàtic a Portugal, mansions abandonades, un parc d'atraccions o hospitals i tanatoris.

Uns espais que, segons expliquen, els traslladen a un altre món.

"Quan entres en un edifici abandonat tens la sensació que estàs deixant el món que coneixes i entrant en un altre, potser un que has vist a les pel·lícules, que has llegit en un llibre o que només has imaginat en els teus somnis."

També comparteixen les seves experiències a Instagram, en un compte amb prop de 80.000 seguidors.

Els joves venen les seves fotografies en diferents mides a partir de 30 dòlars. Diuen que tot el que guanyen ho reinverteixen en noves aventures.

ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut