La seu de la Nunciatura vaticana a Roma on s'han trobat els ossos (EFE)
La seu de la Nunciatura vaticana a Roma on s'han trobat els ossos (EFE)
Roma

Uns ossos trobats en territori vaticà revifen el cas de dues menors desaparegudes fa 35 anys

Les proves d'ADN hauran de desvelar si es tracta d'Emanuela i Mirella, de 15 anys

Actualitzat

La policia italiana investiga uns ossos humans que s'han trobat a l'ambaixada del Vaticà a Roma durant unes obres de remodelació.

La Santa Seu ha confirmat la troballa de restes humanes en un local annex a la Nunciatura Apostòlica, que hi ha al carrer Po, a Roma, a prop el museu de la Villa Borghese. Les autoritats vaticanes ho han comunicat a la policia italiana, que ha obert la investigació.

 

 

El fiscal en cap, Giuseppe Pignatone, ha ordenat a la policia científica que determini el sexe, l'edat i la data de la mort de la persona o persones a qui pertanyen les restes. Les proves d'ADN hauran de desvelar el misteri.

Però de seguida la troballa s'ha relacionat amb dos casos que no s'han resolt des de fa 35 anys. Les desaparicions d'Emanuela Orlandi i de Mirella Gregori.

Emanuela Orlandi, desapareguda el 1983

El diari italià "La Repubblica" apunta que la troballa podria estar relacionada amb el cas de la desaparició, el 1983, d'Emanuela Orlandi, la noia de 15 anys filla d'un empleat del Vaticà. El mateix any, un mes abans, una altra noia de 15 anys, Mirella Gregori, també havia desapregut. Cap dels dos casos s'ha resolt.

La desaparició d'Emanuela Orlandi en un primer moment es va vincular amb un suposat intent d'alliberar Mehmet Ali Agca, l'home que va disparar contra el papa Joan Pau II el 1981.

 

 

El cas es va reobrir el 2005, després que una trucada anònima en un programa de televisió va indicar que les restes de la noia estaven enterrades amb el mafiós Enrico "Renatino" De Pedris, que havia encapçalat la Banca Magliana. El 2012, la policia va obrir la tomba del mafiós però no hi va trobar cap prova.

Una altra via d'investigació la va obrir un dels princiapls exorcistes del Vaticà, Gabriele Amorth, que el 2012 va afirmar que Emanuela havia estat segrestada per un membre de la Policia vaticana relacionat amb festes sexuals. Amorth va asegurar que hi estarien involucrats oficials d'alguna ambaixada, segons va publicar el diari "The Telegraph".

Mirella Gregori

La desaparició de Mirella Gregori, de 15 anys, va ser un mes abans de la d'Emanuela Orlandi, i també se la podia relacionar amb la troballa de les restes òssies a l'ambaixada del Vaticà a Roma. El cas de Mirella també es va relacionar amb un suposat segrest per alliberar Ali Agca.

Mirella va sortir de casa dient que anava a trobar-se amb una amiga. Dos anys després la mare de Mirella, en una vista del papa Joan Pau II a Roma, va identificar un escorta del pontífex com l'home que sovint venia a recollir la seva filla a casa.

ARXIVAT A:
EsglésiaPolicial
Anar al contingut