Israelians entren disfressats en un hospital de Jenín i maten 3 palestins de Hamas i la Jihad

Les càmeres de seguretat de l'Hospital Ibn Sina de Jenín han recollit el moment en què l'escamot militar ha matat els tres militants palestins

RedaccióActualitzat

Un comando conjunt de l'exèrcit i dels serveis secrets israelians ha irromput a l'Hospital Ibn Sina, a Jenín, la matinada d'aquest dimarts i ha matat tres militants palestins.

Les imatges de les càmeres del circuit tancat de televisió de l'hospital han recollit el moment en què el grup de 12 persones, dues disfressades de metges, tres vestides amb roba de dona i la resta fent-se passar per civils palestins, ha entrat a l'hospital.

En menys de deu minuts han matat tres homes: un membre de Hamas i dos de la Jihad islàmica, segons ha assegurat l'exèrcit israelià i han confirmat posteriorment les dues organitzacions armades palestines.

Les càmeres de seguretat de l'hospital Ibn Sina, a Jenin, han captat el moment de l'atac
Les càmeres de seguretat de l'hospital Ibn Sina, a Jenin, han captat el moment de l'atac (Reuters)

Fonts del centre mèdic han dit que un dels morts era un jove ingressat, afectat de paràlisi a les cames arran d'una ferida en un atac de fa uns mesos. Dels altres dos, un era germà del ferit i l'altre un amic d'aquest.

Un portaveu dels militars ha mostrat també una pistola, suposadament confiscada a un dels militants morts, que, segons l'exèrcit israelià, era un membre de Hamas que estava planificant un atac inspirat en la massacre del 7 d'octubre. Afegeixen que els altres dos també tenien un historial d'atacs contra soldats, i que estaven vinculats amb la Jihad islàmica.

El ministeri palestí de Salut ha acusat Israel de vulnerar el Dret Internacional Humanitari, que protegeix els hospitals, els ferits i malalts ingressats i el personal sanitari, i reclama a les institucions internacionals la protecció deguda.

Israel, però, assegura que Hamas i la Jihad fan servir les instal·lacions sanitàries per refugiar-se i que les converteixen en llocs des dels quals llençar atacs. Aquest fet les situaria fora de la protecció legal internacional.

Centenars de persones s'han aplegat en el funeral dels tres palestins morts a l'hospital de Jenin
Centenars de palestins han assistit al funeral dels 3 palestins morts a l'hospital de Jenin (Reuters/Raneen Sawafta)


382 palestins morts per l'exèrcit israelià a Cisjordània

Malgrat que la gran ofensiva israeliana es desenvolupa a Gaza, on han mort ja almenys 26.637 persones, la gran majoria civils, la tensió s'ha incrementat també a Cisjordània.

Amb els tres morts d'aquest dimarts, ja són 382 els palestins morts per les forces israelianes a la Cisjordània ocupada des del 7 d'octubre.

L'exèrcit israelià ha incrementat els controls i la violència contra la població palestina, i l'atac de la matinada a l'hospital podria alimentar una escalada dels aldarulls a la zona.

Hamas estudia una proposta d'alto el foc

L'atac d'aquest dimarts coincideix amb la confirmació de Hamas que el grup estudia una proposta d'alto el foc. El pla l'han esbossat delegacions d'Israel, els Estats Units, Qatar i Egipte aquest passat cap de setmana a París, i contempla alliberament de presoners a les dues bandes.

El cap de la branca política de Hamàs, Ismail Haniye, ha confirmat la disposició del grup a estudiar la proposta, i fins i tot, a viatjar al Caire per discutir-la.

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaCisjordàniaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut