Centre d'Estada Temporal d'Immigrants de Melilla
Les persones que han pogut saltar la tanca s'han dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (EFE/Paqui Sánchez)

Unes 300 persones salten la tanca de Melilla per segon dia consecutiu

L'entrada de migrants es produeix l'endemà del salt més nombrós registrat mai, segons la delegació del govern espanyol

Actualitzat

Un miler de migrants han intentat entrar a Melilla aquest dijous al matí. 300 haurien aconseguit saltar la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc després que ahir ho féssim gairebé 500 dels 2.500 que ho van intentar.

El salt s'ha fet poc després de les set del matí a la zona de la tanca que hi ha entre els passos fronterers de Barrio Chino i Beni-Enzar.

Els que han pogut entrar s'han dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), on s'allotjaran els pròxims dies.

Les càmeres de seguretat han captat un grup d'unes 800 persones que s'aproximaven a la tanca a les sis del matí i un centenar s'haurien desviat cap a la zona on s'ha fet el salt, segons fonts del dispositiu de seguretat.

L'intent d'entrar en territori espanyol s'hauria produït davant una important presència policial, tant espanyola com marroquina. Les mateixes fonts asseguren que un grup nombrós hauria aconseguit saltar la tanca i que milers de subsaharians són a la zona esperant per poder saltar.


El salt més nombrós registrat mai

Aquesta nova entrada arriba després que aquest dimecres més de 2.500 persones van intentar travessar la frontera, el grup més nombrós registrat mai, segons ha confirmat la delegació del govern espanyol.

D'aquests migrants, uns 500 van aconseguir-ho saltant la tanca. Els que van poder entrar a Espanya també es van dirigir al CETI.

Les ONG han denunciat que es van fer devolucions de menors d'edat en calent, tot i que la legislació espanyola ho prohibeix.


20 persones traslladades a l'hospital

A vint els han traslladat a l'hospital perquè s'han ferit saltant.

Com fan habitualment, tant els sindicats de la Guàrdia Civil com la delegació del govern espanyol han assegurat que els migrants van actuar violentament i van llançar pedres contra els agents, 16 dels quals tindrien ferides lleus.

A més, segons l'Associació Marroquina de Drets Humans, amb seu a la ciutat veïna de Nador, d'entre les persones que no van aconseguir saltar a Espanya, a 31 les van haver d'atendre a l'hospital, i n'hi ha 3 en estat greu.

La mateixa font manté que el govern marroquí va fer pujar els migrants en autocars per traslladar-los a centres de detenció. Amnistia Internacional ha denunciat diverses vegades que aquests autocars tenen com a destinació zones remotes del sud del Marroc, on abandonen aquestes persones, originàries de diversos països africans.

Marta Llonch, advocada que treballa defensant migrants i refugiats a Melilla, analitza a "Els matins" el salt més important que hi ha hagut a la frontera amb Melilla els últims mesos:

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut