Imatge d'arxiu d'un helicòpter del SAR realitzant un rescat a les Canàries (Europa Press)

Una turista atacada per un tauró a alta mar mor a l'helicòpter que la duia a les Canàries

El servei de cerca i rescat de l'exèrcit espanyol s'havia fet càrrec del rescat, tot i que l'incident s'havia produït en aigües del Sàhara Occidental controlades pel Marroc

RedaccióActualitzat

Una dona de 30 anys de nacionalitat alemanya va morir dilluns a la nit mentre era traslladada en helicòpter a Las Palmas de Gran Canària després de ser atacada per un tauró.

L'incident va passar dilluns. Una mica abans de les quatre de la tarda el catamarà en què viatjava va demanar ajut a Salvament Marítim espanyol, corresponsable del rescat a la zona juntament amb la Marina del Marroc. La dona estava greument ferida per l'atac del tauró, que li havia provocat la pèrdua d'una cama.

L'accident va passar a 514 km de les illes Canàries i a 180 km del Sàhara Occidental. Quan els serveis de salvament espanyols van contactar amb el Marroc, els van comunicar que no tenien efectius a la zona.

En aquell moment es va emetre una alerta de socors a les embarcacions properes, una de les quals va poder assistir el catamarà amb medicaments.

A les 20.05 h, quatre hores després de l'accident, un helicòpter del servei de cerca i rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire va poder evacuar la dona de l'embarcació per traslladar-la a un hospital. Durant el vol la dona va entrar en aturada cardiorespiratòria i va morir abans d'arribar a les Canàries.
 

Un atac sense precedents documentats

Segons el registre d'atacs de taurons que fa el Museu d'Història Natural de Florida, mai s'havia registrat un atac de tauró a la zona on s'ha produït aquest.

A les Illes Canàries, en canvi, se n'han documentat sis des que se'n tenen registres.

ARXIVAT A:
Les Canàries
Anar al contingut