Una trentena de morts i centenars de ferits en un atac israelià a una escola de Gaza

Coincidint amb la visita de Netanyahu als Estats Units, Israel ha intensificat des de dilluns els atacs al sud de la Franja i ha provocat 170 víctimes mortals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Un atac israelià ha provocat una nova matança en una escola de Deir el-Balah, al centre de la Franja de Gaza. Almenys una trentena de persones han mort i hi ha un centenar de ferits.

El Ministeri de Salut de Gaza ha denunciat que l'escola bombardejada servia de refugi de civils desplaçats d'altres zones evacuades de la Franja i d'hospital de campanya.

L'exèrcit israelià ha confirmat l'atac contra l'escola de Deir el-Balah, i assegura que ha estat una operació contra els terroristes que operaven des d'allà. 

Els ferits en el bombardeig israelià els han traslladat a l'hospital més proper que han confirmat l'entrada de "desenes de morts i ferits", sense confirmar un nombre precís de víctimes. Els equips d'ambulàncies i de defensa civil palestins continuen rescatant cossos sota la runa. 

Aquest bombardeig al centre de la Franja arriba quan fa sis dies que Israel ha intensificat els atacs i ha dictat noves ordres d'evacuació al sud, a l'àrea de Khan Yunis, una zona fortament castigada per l'armada israeliana. Segons el portaveu de la Defensa Civil de la Franja, des de dilluns hi han mort 170 persones i hi ha centenars de ferits. 

Columna de fum després d'una operació militar israeliana a Khan Yunis (Reuters/Hatem Khaled)

A conseqüència dels bombardejos israelians, prop de 182.000 palestins haurien fugit de Khan Yunis l'última setmana. Israel els commina a desplaçar-se cap a l'oest, a la "zona humanitària" d'Al-Mawasi, però els palestins tenen por d'anar-hi perquè la zona ha estat blanc dels bombarders israelians en moltes ocasions. 

La xifra de víctimes mortals a Gaza en els deu mesos de guerra, des de  l'octubre de 2023, continua creixent de manera imparable i ja frega les 40.000.  

 

 

 

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut