Un veí ha alertat de l'arribada de desenes de cotxes, furgonetes i autocaravanes

Una rave multitudinària a Sarral concentra centenars de persones en una zona de conreus

S'han detingut dues persones, una d'elles per envestir un agent en intentar saltar-se un control. També es vigilen totes les vies d'accés per evitar que s'hi sumi més gent

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra controlen els accessos al voltant de la Font de l'ermita dels Sants Metges, a Sarral, a la Conca de Barberà, on des d'aquest divendres a la nit s'està fent una festa il·legal amb centenars de participants.

Es tracta d'una festa amb convocatòria internacional i que esperava aplegar al voltant de 7.000 persones, tot i que finalment, els Mossos d'Esquadra parlen de l'arribada d'entre 600 i 700 participants.

 

L'avís el va donar un veí del municipi que en sortir de la feina va veure arribar desenes de cotxes, furgonetes i autocaravanes, i va alertar l'alcaldessa.

El consistori va avisar els Mossos, que van decidir no desallotjar-los pel gran nombre de gent que ja hi havia concentrada quan van arribar.

La policia controla tots els camins que porten a la zona (CCMA)

Tot i que la festa està lluny del nucli urbà, molta gent va notar el moviment de vehicles, com ha explicat aquest dissabte Pere Marc Franquet, veí del municipi:

"Des de ben entrada la matinada hem sentit cotxes, camions i música, i també els cotxes dels Mossos que anaven cap a l'ermita."

Hi ha vehicles aparcats en diversos camins i d'altres que, com que no poden passar, han deixat les furgonetes i autocaravanes al poble i han anat a la festa caminant.

El consistori també ha fet instal·lar pilones en alguns carrers, per dificultar al màxim l'accés a la zona.

L'ajuntament ha posat pilones per dificultar l'accés a la zona (CCMA)


Dos detingut i un agent ferit lleu

Des de la matinada, els Mossos han establert un dispositiu policial a totes les vies d'accés per evitar l'arribada de més participants, així com controls de drogues i alcoholèmia. Fins aquest diumenge al matí, 5 persones havien donat positiu en el test de drogues.

En aquest dispositiu, que es mantindrà fins que no s'acabi la festa, també hi participen agents de les policies locals de la zona.

Alguns han deixat els vehicles al poble perquè no podien passar i hi han anat a peu (CCMA)

De moment s'han detingut dues persones per atemptat contra l'autoritat, que estan a l'espera de passar a disposició judicial. Una d'elles va voler saltar-se un control i va envestir un agent. L'agent va rebre un cop i està ferit lleu.

També s'han imposat 6 denúncies per no tenir la ITV al dia.

La festa s'ha instal·lat en una zona de conreus sense cap edificació i el consistori tem que malmeti els camps.

La zona és de conreus i el consistori tem que es facin malbé els cultius (Google Maps)

Pau Moreno, regidor de serveis de l'Ajuntament del Sarral, ha explicat a TV3 que confien "que no hi hagi cap problema i que quan acabin ho deixin tot net i recollit" però ha lamentat que els organitzadors d'aquestes festes no demanin permís per fer-les:

"No estem acostumats a aquest moviment. Pel que sembla és molt gran, són molts vehicles i molta gent."

El consistori confia que la festa no duri més del cap de setmana i que dilluns, a tot estirar, puguin recuperar la normalitat. 

 

ARXIVAT A:
Oci nocturn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut