Barcelona

Una quinzena d'entitats eviten el tancament del Gimnàs Social Sant Pau

Les entitats faran front a un primer pagament de 30.000 euros per eixugar una part del deute de 150.000 euros que arrossega

Actualitzat

Poques vegades el que sembla un tancament imminent s'acaba aturant. Però és el que ha passat en el cas del Gimnàs Social Sant Pau, un equipament del Raval que afavoreix la integració social i ajuda a vertebrar el barri.

Aquest dissabte havia de tancar per culpa dels greus problemes de finançament que arrossegava. Diuen que tenen un deute de 150.000 euros i que cada mes en perden 10.000. Finalment, quinze entitats s'han compromès a fer front a un primer pagament de 30.000 euros i evitar l'embargament que afectava el gimnàs per no haver pagat la Seguretat Social.

Els promotors asseguren que tenen el compromís d'algunes administracions per acabar amb el deute que arrosseguen des de fa anys i que, a hores d'ara, s'està estudiant la viabilitat del projecte social.

L'Ajuntament es farà càrrec de les quotes dels usuaris derivats dels Serveis Socials i, a la llarga, intentarà adquirir la finca.

 

 

Des dels anys quaranta

La d'aquest centre és una llarga història. L'espai es va inaugurar durant els anys quaranta com a banys populars i fa més de 25 anys que es dedica a l'activitat esportiva.

500 socis paguen la quota i gairebé el doble hi accedeixen gratuïtament o a preus reduïts. És un model social que es va posar en marxa fa set anys. Ningú sap si el soci que té al costat paga o no, com explica Jordi Bordas, portaveu del Gimnàs Social Sant Pau:

"És un espai de dignificació de la persona. Això és el que és el Sant Pau. És cert que hi ha altres espais, és cert que hi ha llocs on et pots anar a dutxar, però són llocs on només hi va la gent sense recursos. El Sant Pau és un espai on tothom és igual."

 

 

El Gimnàs Social Sant Pau és un espai on conflueixen molts dels problemes que afecten la ciutat: l'especulació urbanística i el sempre difícil repte de mantenir els projectes socials que fomenten la convivència en districtes com Ciutat Vella. En aquest cas, però, amb final feliç: s'ha aconseguit parar l'especulació urbanística i mantenir la singularitat del projecte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut