Una quarantena de morts en un atac israelià amb caces sobre una escola de l'ONU a Gaza

Israel diu que hi havia un complex de Hamas dins l'escola atacada, però els mitjans de Gaza apunten que eren persones refugiades a l'edifici

Redacció/AgènciesActualitzat

L'exèrcit d'Israel ha bombardejat la matinada d'aquest dijous una escola de la UNRWA, l'agència de l'ONU per als refugiats palestins, al centre de Gaza. L'escola estava destinada al refugi de ciutadans desplaçats per la pressió militar i els constants atacs israelians a la Franja. 

Segons fonts israelianes, l'escola atacada pels seus caces acollia un lloc de comandament de Hamas i hi ha matat combatents involucrats en l'atac del 7 d'octubre que va causar 1.200 morts i 250 ostatges i que va iniciar aquesta nova campanya d'atacs israelians que ja ha provocat més de 36.000 morts palestins.

Ismail Al-Thawabta, director de l'oficina de mitjans governamentals de Hamas, ha rebutjat les afirmacions d'Israel i ha explicat que l'atac ha matat una quarantena de persones que buscaven refugi, entre els quals es trobarien 14 infants i 9 dones.

La directora de comunicacions de l'agència UNRWA, Juliette Touma, ha explicat que l'escola que gestionen podria haver estat atacada "diverses vegades", però que encara no podien confirmar el nombre exacte de morts.

"L'ocupació menteix l'opinió pública mitjançant històries falses inventades per justificar el crim brutal que ha dut a terme contra desenes de persones desplaçades", explicava Thawabta.

L'exèrcit israelià ha dit que, abans de l'atac dels avions de caça israelians sobre aquesta escola situada al camp de refugiats de Nuseirat, l'exèrcit havia pres mesures per reduir el risc de danys als civils

Un dels testimonis i desplaçat a l'escola que ha estat objectiu de l'atac és Abu Zuhri Abu Daher. Ha explicat a Reuters que l'atac els va enxampar dormint:

"Estàvem dormint quan de sobte vam veure un coet caient sobre nosaltres. En el segon pis hi havia màrtirs, i al primer hi havia ferits. Això és tot el que vam veure."

Un grup de persones porta el cos d'un palestí assassinat en un atac israelià a una escola de l'UNRWA que acull persones desplaçades
Un grup de persones porta el cos d'un palestí assassinat en un atac israelià a una escola de la UNRWA que acull persones desplaçades (Reuters)

Més morts, la resposta a les propostes de pau

L'atac s'ha produït després que Israel anunciés una nova campanya militar al centre de Gaza mentre lluita contra un grup de combatents que ara utilitzen tàctiques de guerra de guerrilles.

Després de la proposta de treva de Joe Biden, el líder de Hamas va tornar a insistir que l'acceptava, amb les seves condicions. Exigeixen la fi permanent de la guerra a Gaza i la retirada d'Israel com a part d'un pla d'alto el foc.

Yoav Gallant, ministre de Defensa israelià, ha dit, en canvi, que no aturarà la lluita durant les converses:

"Qualsevol negociació amb Hamas es duria a terme només sota el foc." 

Diumenge passat, l'Agència de l'ONU per als Refugiats de Palestina denunciava a X (Twitter) que "milers de famílies s'havien vist obligades a fugir" de Rafah a causa de les operacions de les forces israelianes i que els 36 refugis que hi té estan ara buits:

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGuerra a GazaHamas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut