Una pugna empresarial fa témer un retard en l'inici dels viatges de l'Imserso

Tres empreses han recorregut l'adjudicació de la gestió dels viatges a un consorci empresarial format pel grup Barceló i Halcón Viajes

Actualitzat

Els viatges de l'Imserso solen començar a l'octubre, però aquest any es podrien endarrerir unes setmanes, després que tres consorcis empresarials hagin recorregut l'adjudicació de la gestió dels paquets turístics.

Per primer cop, una sola companyia s'ha adjudicat els tres lots: costa peninsular, illes i turisme d'escapades. L'adjudicatari és Ávoris, divisió del grup Barceló en associació amb Halcón Viajes. I Soltour, Nautalia i Mundiplan han decidit recórrer davant del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

El tribunal té deu dies per decidir si admet a tràmit els recursos. En aquest cas, caldria tornar a avaluar totes les propostes. Davant d'aquesta situació, des del Ministeri de Drets Socials, de qui depèn l'Imserso, confien que la impugnació del concurs no produeixi endarreriments significatius, ja que creuen que els recursos es podrien resoldre al setembre. 


Els hotelers apunten a un retard de tres mesos

Però els hotelers del País Valencià, un dels destins més sol·licitats, han posat el crit al cel i han alertat que la paralització es pot allargar tres mesos. Des del punt de vista econòmic, això suposaria un cop fort per als hotelers, que confien en els viatges subvencionats de la gent gran per poder-se mantenir oberts quan no és temporada alta.

Una parella de jubilats, passejant (Pasja1000/Pixabay)
Una parella de jubilats, passejant (Pixabay/Pasja1000)


Afirmen que, només al País Valencià, hi ha en joc 13.000 llocs de feina -3.000 de directes i 10.000 d'indirectes- i que caldrà buscar fórmules per afrontar aquests mesos. Diuen que no es pot mantenir un hotel obert sense la certesa que s'ompliran les habitacions. Així ho exposa l'hoteler de Benidorm Antonio Mayor:

"El que passarà és que tancarem uns 300 hotels a Espanya de finals d'octubre fins al Nadal o fins al gener"

De fet, els hotelers denuncien que cada cop els surt menys a compte adherir-se al programa. Sense ajudes, només amb el que els paguen i amb l'augment dels costos per la inflació, no els surten els números.


El 2015 ja es va endarrerir

No és el primer cop que hi ha una impugnació de l'adjudicació dels lots de viatges. De fet, tal com han recordat des de la patronal hotelera Hosbec, el 2015 el programa no es va poder posar en marxa fins a mitjans de novembre, un mes més tard del previst. 

Quant costa viatjar amb l'Imserso?

Els preus dels viatges de l'Imserso van des dels 124,68 euros per una estada de quatre dies a capitals de província fins als 435,95 per un viatge de 10 dies a les Canàries.

En total, hi ha prop de 900.000 places i la meitat són per a viatges a la costa peninsular. El termini per fer les peticions per a la temporada 2023/2024 ja es va acabar i els viatges es poden contractar, en funció del que toqui, a partir de mitjans de setembre.

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut