Estudiants evacuats després del tiroteig a l'Institut Marjory Stoneman Douglas, de Parkland (Reuters)
Estudiants evacuats després del tiroteig a l'Institut Marjory Stoneman Douglas, de Parkland (Reuters)
Logronyo

Una professora de La Rioja sobreviu al tiroteig de Florida

Ella i cinc alumnes seus van sobreviure perquè es van amagar en un armari

RedaccióActualitzat

Patricia Rivas, una professora de La Rioja, és una de les supervivents del tiroteig de dimecres en un institut de Florida, on van morir 17 persones.

Rivas, que treballa al centre des d'aquest curs, va sortir il·lesa de l'atac perquè es va amagar en un armari juntament amb els cinc alumnes que eren amb ella en aquell moment.

La seva mare, Violeta Puerta (a la foto superior), ha explicat que, al principi, aquesta mestra d'espanyol i francès es va pensar que es tractava d'un simulacre d'incendi:

"Al matí en van tenir un i, cap a les 2, quan va sentir l'alarma i es pensa que era un altre exercici. Va sentir els trets i aleshores ella i cinc joves van córrer cap un despatx petit que té allà i es van amagar dins un armari. No en va sortir fins que la van anar a buscar."

La mare de la supervivent, que es va assabentar dels fets per la televisió, no es va adonar que eren a l'institut de Parkland fins al cap d'una estona. Llavors es va comunicar amb la seva filla amb un missatge de text.

"No li vaig trucar per por, per si el telèfon feia soroll", ha explicat. La resposta va ser ràpida: "Tranquil·la, mare, estic bé". Aleshores, encara no havien detingut l'assaltant, exalumne del centre, i la mare no va respirar tranquil·la fins que va parlar amb la seva filla.

Nascuda a Calahorra fa 40 anys, Patricia Rivas va demanar una excedència a l'institut de Lodosa, a Navarra, on treballa per poder fer de docent als Estats Units i viure una experiència diferent. Fa sis mesos, quan hi va arribar, es va topar amb l'huracà Irma i, ara, ha sobreviscut a una de les pitjors massacres en un centre escolar als Estats Units. Com diu la seva mare, l'experiència ha anat molt més enllà del que s'havia imaginat.

ARXIVAT A:
Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut