La persona morta ha estat trobada a la platja del Cristall de Badalona (3Cat)

Troben morta a Badalona una dona desapareguda a Tiana per la rierada

De matinada, els Bombers havien rebut l'avís que una dona havia estat arrossegada a la zona de la riera de Tiana

RedaccióActualitzat

Una dona de 42 anys ha mort aquesta matinada al Maresme després de ser arrossegada per les fortes pluges que han caigut al litoral barceloní i al Maresme. Els equips d'emergència n'han localitzat el cos aquest matí a la platja del Cristall de Badalona.

Els Mossos d'Esquadra ha confirmat que és la dona que havia estat arrossegada per l'aigua a la zona de la riera de Tiana, que els Bombers buscaven després de rebre un avís poc abans de les 3 de la matinada.

La platja del Cristall de Badalona és a una distància de poc més d'un quilòmetre de la riera de Sant Jordi de Tiana.

Equips d'emergència a la platja del Cristall de Badalona (Tot Badalona)

Havien desplegat un operatiu amb 9 dotacions, entre les quals del Grup d'Actuacions Especials aquàtiques i subaquàtiques, i la unitat de drons del Grup Operatiu de Suport. Aquest matí, a més, han activat efectius del Grup Caní de Recerca, però al final la seva intervenció no ha estat necessària.

Tot i que en un primer moment fonts municipals de Montgat han informat al canal 3/24 que la dona morta hauria quedat atrapada dins del vehicle arrossegat per la torrentada fins al mar, Protecció Civil no ha confirmat ni desmentit aquest extrem. La informació oficial és que els Mossos d'Esquadra estan investigant-ho.

L'alcalde de Montgat sí que ha confirmat que un cotxe ha quedat encastat en el punt on comença la canalització de la riera de Sant Jordi d'aquest municipi, a tocar del pont de Tiana. I Tot Badalona, que havia avançat la notícia, ha informat que diversos cotxes han estat arrossegats per l'aigua.

El dispositiu d
El dispositiu d'emergència activat a la platja del Cristall (Tot Badalona)

A Badalona, s'havia activat un dispositiu amb la participació del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Bombers, amb el suport d'un helicòpter des de primera hora, que ha finalitzat la seva intervenció a mig matí, després de localitzar el cos.


El pla Inuncat, reactivat de matinada

Es dona la circumstància que divendres al vespre va desactivar-se l'alerta del pla Inuncat perquè el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no preveia pluges intenses. De matinada, però, la situació va canviar i Protecció Civil va tornar a activar l'alerta

A banda del Maresme, la matinada de dissabte hi ha hagut pluges intenses al prelitoral català i en algun punt de la Costa Brava. També als Vallesos, on s'han acumulat entre 30 i 50 litres per metre quadrat quan ha plogut fort en poc temps i s'han format riuades en alguns carrers i carreteres de poblacions com a la Llagosta o Sabadell. 

Un carrer inundat per la pluja a Arenys de Mar (Borja Garcia Navarro)

Entre la 1 i les 4 de la matinada, el telèfon d'emergències 112 ha rebut la majoria de les 407 trucades que van fer-s'hi tot el divendres i fins a les 8 del matí de dissabte, la majoria des dels vallesos (172) i del Tarragonès (44).

A més, els Bombers han rebut uns 178 avisos per problemes relacionats amb les fortes pluges de la matinada, entre els quals inundacions de soterranis i baixos i caigudes d'elements com arbres o roques a la via pública.


Un dels episodis més destacats ha passat a l'Escala, a l'Alt Empordà, on uns 200 metres lineals de carrers han quedat inundats amb més un metre i mig d'aigua, que ha afectat portals i ha fet caure alguns murs.


Previsió de nous xàfecs

L'episodi de pluges intenses d'aquests dies no ha acabat, perquè la previsió del SMC és de noves precipitacions a partir de la matinada i fins a primera hora de la tarda de diumenge, sobretot al litoral i el prelitoral, amb fenòmens que poden ser localment intensos.

ARXIVAT A:
Inundacions
Anar al contingut