Bandera amb els colors LGTBIQ+ (Efe)
Bandera amb els colors LGTBIQ+ (Efe)

Una parella denuncia una agressió transfòbica per part dels seus veïns a Barcelona

És la tercera agressió LGTBI-fòbica d'aquest 2021 a Catalunya, segons l'Observatori contra l'Homofòbia

Actualitzat

Una dona transsexual i la seva parella han denunciat haver patit una agressió per motius transfòbics a l'escala de l'edifici on viuen, al barri d'Horta de Barcelona. Segons la parella, van ser quatre veïns –tres homes i una dona– els que els van apallissar, dilluns passat.

La dona trans assegura que des de fa un any els veïns ja els assetjaven perquè marxessin de l'edifici on viuen. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va acudir a l'immoble on es va iniciar l'agressió i va aixecar atestat del que havia passat, mentre que les víctimes van anar a l'hospital per poder presentar denúncia als Mossos amb els informes mèdics a la mà. Segons les víctimes, no era la primera vegada que els agressors havien expressat el seu rebuig a la condició transsexual d'una de les agredides.

L'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya ha condemnat l'agressió i s'ha posat a disposició de les víctimes. L'organització diu que és la tercera agressió LGTBI-fòbica registrada a Catalunya aquest 2021.

El regidor de Drets Ciutadans de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha activat el protocol d'agressions LGTBI-fòbiques de l'Oficina Municipal per a la No Discriminació i ha demanat en una piulada que "no se cedeixi ni un racó de la ciutat a l'odi".

També des de la Federació Plataforma Trans han denunciat a les xarxes socials el que qualifiquen de "nova agressió per transodi", segons la seva presidenta i portaveu a Europa de Respettrans, Mar Cambrolle, que reclama mesures de protecció.

"Això és sagnant, fins on ens portarà l'escalada d'odi cap a persones trans? Des de Plataforma Trans exigim mesures urgents que hi posin fre i ens protegeixin. Les nosTRANS vides també importen. Les persones trans estem vivint un atac sense precedents, mai vist en democràcia. Com a societat és urgent frenar l'odi. Si mirem cap a un altre costat, abans que ens n'adonem ens haurà inundat i no hi haurà cap lloc on mirar sense sentir vergonya."

Per la seva banda, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha dit que aquesta nova agressió "aprofundeix en l'augment d'agressions a les persones trans i al conjunt de persones LGTBI".

"Ens preocupa perquè la llar és l'àmbit més vulnerable de les persones i has de continuar vivint on hi ha els teus agressors."

I ha anunciat: "L'Observatori demanarà un compromís per escrit a totes les candidatures que es presenten a les eleccions autonòmiques catalanes perquè prenguin mesures per erradicar totes les discriminacions i agressions LGTBI-fòbiques."

L'any passat es van registrar a Catalunya un total de 189 denúncies per agressions LGTBI-fòbiques, 26 de les quals van tenir com a víctima una persona trans, un 13,9 % del total, amb un augment d'agressions a persones transsexuals d'un 25% respecte a l'any anterior.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut