Barcelona

Una parella denuncia una agressió homòfoba al parc de Joan Miró de Barcelona

Una de les víctimes explica que un grup de joves els han envoltat i els han empès fins que ha caigut a terra i s'ha fet un trau al front

RedaccióActualitzat

Una parella ha denunciat una agressió homòfoba, que s'hauria produït divendres a la nit al parc de Joan Miró de l'Eixample de Barcelona.

Els dos nois han explicat que estaven asseguts en un banc parlant mentre feien temps abans d'entrar a la discoteca. Sobre les dotze de la matinada, van veure que un grup de 7 joves s'apropava cap a ells mentre es tapaven les cares amb caputxes per evitar ser identificats.

Xavier Martínez, una de les víctimes, ha dit que en un primer moment es pensaven que els volien robar, però, al no demanar-los cap objecte i agredir-los a cops de puny i empentes, "vam veure que es tractava d'una altra cosa".

"No ens van demanar cap objecte de valor i l'actitud va ser directament dir-nos 'no sortireu d'aquí'. Em van agafar i em van empentar."

Martínez ha fet un tuit amb una fotografia en què mostra la ferida que es va fer quan ha rebut una empenta contra una pilona de ferro que li ha trencat les ulleres. Del cop també s'ha fet un trau al cap que ha necessitat punts de sutura.


L'agredit ha relatat que després de l'agressió va parar una patrulla de la Guàrdia Urbana que circulava per la zona i, tot seguit, va ser atès, juntament amb la seva parella, al CUAP Manso, on li van posar cinc punts de sutura.

Després, tots dos van anar a denunciar l'agressió a una comissaria dels Mossos d'Esquadra. Sospiten que els havien estat observant i que darrere l'atac hi ha una motivació homòfoba.

 

 

L'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat i rebutjat l'agressió i el rebrot de la violència contra les persones LGTBI i demanen a les administracions que s'impliquin en la seva lluita:


L'Observatori també ha constatat que aquest tipus d'agressions a Barcelona es concentren la matinada de divendres a dissabte. I Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia, ha explicat que la setmana que ve vol asseure's amb Ajuntament, Generalitat i Mossos per buscar-hi una solució.

Xavier Martínez ha explicat que, tot i que mai hauria pensat que li podia passar una cosa així, sí que moltes vegades ha de vigilar les actituds que té amb la seva parella, com donar-se la mà o fer-se un petó, per evitar comentaris o mirades de la gent.

"Moltes vegades t'has d'autocensurar per intentar no tenir conseqüències d'allò que estàs fent."

Però també ha deixat clar que, tot i l'agressió, "tinc clar que no canviaré la meva acció".

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut