Arxiu d'un campament base a l'Annapurna, al Nepal, amb muntanyes nevades al fons
Arxiu d'un campament base a l'Annapurna, la zona on han desaparegut els dos catalans (Wikimedia Commons)

Troben el cos de l'home de Berga desaparegut quan feia trekking al Nepal i busquen la parella

Els dos excursionistes van desaparèixer diumenge mentre feien una ruta de senderisme a la zona de Pokhara

RedaccióActualitzat

Les autoritats del Nepal han trobat el cos de l'home desaparegut aquest diumenge mentre feien una ruta de senderisme a la zona de Pokhara i encara busquen la seva parella.

El cos l'han recuperat del riu Bhurungdi, al costat del qual hi havia les pertinences de tots dos, segons han explicat a EFE fonts de la policia nepalesa. Es tracta d'un home de 36 anys i una dona de 31, de Berga (Berguedà) i de Sant Feliu Sasserra (Bages), que estaven de viatge al país. 

Segons ha explicat a RAC1 la família d'un d'ells i recullen mitjans locals, les autoritats del Nepal van trobar les motxilles, els passaports i un dels mòbils dels desapareguts al costat d'un riu, diumenge al vespre. Per això, se sospita que podrien haver relliscat i ser arrossegats pel corrent mentre seguien la ruta o intentaven fer fotografies del paisatge. 

La família ha explicat també que les últimes notícies que tenen de tots dos són que arribaven al punt d'inici de la ruta i unes fotos que els van enviar.

Segons la premsa local, que cita un portaveu de la municipalitat rural d'Annapurna, un equip de bussejadors participa en les tasques de recerca de la parella, que feien una excursió en equip i en un moment del recorregut s'haurien separat del grup.

El cas s'ha derivat a l'ambaixada espanyola a Nova Delhi, a l'Índia, que és la competent. Segons ha informat el Ministeri d'Exteriors, van informar les famílies de la desaparició aquest dilluns i estan en contacte permanent amb les autoritats nepaleses.


La recerca de la dona es reprendrà aquest dimecres

Les autoritats del Nepal han anunciat que la recerca de la dona, de Sant Feliu Sasserra, continuarà aquest dimecres. "Demà reprendrem la cerca i examinarem les zones riu avall d'on s'ha recuperat avui el cadàver".

Fins a 26 persones han participat avui en l'operació, però la falta de llum ha obligat a interrompre la cerca.

Anar al contingut