Fa temps que les entitats que treballen pels drets de les persones LGTBIQ+ denuncien un augment de les agressions

Una noia trans denuncia una agressió durant un torneig de futbol a Manresa

La jove ha explicat que va rebre insults transfòbics i cops i puntades de peu per part d'una desena d'adolescents

RedaccióActualitzat

Una noia trans del Bages ha denunciat una agressió transfòbica perpetrada per una desena d'adolescents durant un partit del torneig del Mundialet intercultural de futbol de Manresa, celebrat aquest diumenge.

La jove s'ha dirigit als Mossos d'Esquadra per interposar la denúncia, segons ha avançat el diari Regió 7 i ha confirmat l'ACN. La noia ha denunciat haver rebut insults transfòbics i també cops i puntades de peu que li van ocasionar ferides lleus.

Fonts policials han explicat que els fets van passar diumenge al voltant de dos quarts de nou del vespre a l'estadi municipal del Congost. Els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets.

Fa temps que les entitats que treballen pels drets de les persones LGTBIQ+ denuncien un augment de les agressions, que afecten especialment les dones trans.

 

L'Ajuntament agraeix a l'organització la reacció "ràpida"

L'Ajuntament de Manresa ha condemnat "rotundament" a través d'un comunicat l'agressió. "Aquest tipus d'acte no té espai al model de ciutat que representa el nostre municipi", ha afirmat.

La institució ha fet arribar el suport a la víctima i la família i s'ha compromès a treballar per aclarir els fets i a donar una resposta "contundent" pel que fa a la "responsabilitat dels agressors".

El consistori també agraeix als organitzadors del Mundialet la reacció "ràpida" de protecció a la víctima i la condemna dels fets i encoratja la ciutadania "a tenir tolerància zero davant de qualsevol expressió de la cultura de l'odi i a sumar-se a la seva denúncia".

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaLGTBIQ+
Anar al contingut