Una nena salva la seva mare de morir ennuegada amb l'ajuda del 112

La menor, d'onze anys, va fer-li la maniobra de Heimlich i va guanyar temps fins que va arribar l'àvia i van aconseguir que es recuperés
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

Amb l'ajuda del 112, una nena d'onze anys ha aconseguit salvar la seva mare de morir ennuegada. Els fets han passat a les Canàries. Segons ha informat el Centre Coordinador d'Emergències de les illes, la menor es va adonar que la seva mare s'havia ennuegat amb un medicament i va telefonar al seu avi, que alhora va demanar ajuda al 112.

Els professionals d'emergències van activar una ambulància però també van demanar parlar amb la nena per telèfon per començar les maniobres mentre els sanitaris es desplaçaven al domicili.

El metge va indicar a la menor que es col·loqués darrere la mare i, amb el palmell de la mà, li fes cinc cops entre els omòplats.

Com que això no va servir perquè expulsés la pastilla, li van explicar com fer-li la maniobra de Heimlich, que consisteix a fer compressions a la boca de l'estómac abraçant la persona des de darrere. En aquest enllaç del Departament de Salut s'explica com s'ha de fer.

L'ajuda de la nena va servir per guanyar temps fins que va arribar al domicili l'àvia de la menor, que va aconseguir completar la maniobra i que la dona pogués tornar a respirar amb normalitat.

ARXIVAT A:
Salut Menors
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut