Els casos de balcòning es repeteixen cada estiu a les zones més turístiques de les illes Balears (iStock/Uptonpark)

Una ministra escocesa demana tancar la web que es burla del balcòning a les Balears: "És cruel"

Christina McKelvie condemna els rànquings de l'anomenada Federació Balear de Balconing i se suma a les crítiques que ja havia rebut de mitjans britànics a començaments d'estiu

Redacció/AgènciesActualitzat

La ministra de polítiques sobre drogues i alcohol escocesa, Christina McKelvie, ha demanat el tancament de la web de l'anomenada Federació Balear de Balcòning, que fa un rànquing per països amb els turistes morts o ferits per balcòning a les illes Balears.

La queixa de McKelvie s'ha produït arran d'una piulada a X on se celebrava la "remuntada" del Regne Unit a la classificació per la mort d'una noia escocesa de 19 anys en caure del sisè pis d'un hotel a Eivissa.

McKelvie ha condemnat la "crueltat" de la web i ha reclamat a les plataformes que prenguin mesures per "retirar un contingut tan deplorable" i "vil" com aquest de les xarxes socials, segons recullen mitjans com "The Times" i "The Guardian".

Des del compte d'aquesta autoanomenada Federació Balear de Balcòning han reaccionat a les protestes de la ministra escocesa i han criticat que vegi la classificació com un problema i no "aquest model massiu de turisme de borratxera que tenim i les seves conseqüències".

Segons "The Guardian", l'oficina de McKelvie va matisar posteriorment que els comentaris no els va fer com a membre del govern escocès, sinó com a diputada del mateix districte electoral d'on era la noia morta a Eivissa.

Aquesta web, que es defineix com a "darwinistícament turismofòbics", recull una classificació per països amb els turistes morts i ferits en saltar d'un balcó a un altre, o d'un balcó a la piscina, en un hotel o bloc d'apartaments.

La platja de Magaluf, al municipi de Calvià, un dels epicentres turístics de l'illa de Mallorca (Europa Press)

La premsa britànica també havia criticat la web

El "Daily Mail" britànic va publicar al juny una notícia sobre l'existència d'aquesta web on censurava que fes "burla" dels turistes morts en caure dels balcons i que erigís els britànics en els "amos i senyors d'aquest esport" en una classificació que titllava de "malaltissa" i "cruel". 

El reportatge d'aquest mitjà britànic incloïa un llistat amb mitja dotzena de morts per balcòning en els últims anys i relatava, en primera persona, una nit de festa "salvatge" a Magaluf.

"Hem estat testimonis de desbocaments alimentats per drogues i alcohol, baralles i tabolaires estesos a la vorera en estat de coma."


El diari també parlava de les "dificultats" de les autoritats de l'illa de Mallorca "per aturar per complet aquesta pràctica mortal" i destacava les multes de fins a 30.000 lliures per a tots aquells a qui enxampessin in fraganti.

 

ARXIVAT A:
TurismeIlles BalearsRegne UnitEscòcia
Anar al contingut