Una imatge d'una guineu blava de l'Àrtic amb localitzador (Institut Polar Noruec)

Una guineu àrtica recorre en 76 dies els 3.506 km de gel que separen Noruega i el Canadà

Redacció Actualitzat

Els científics de l'Institut Polar Noruec que fan el seguiment dels exemplars de guineus de l'àrtic no es podien creure el que mostrava el localitzador que portava un jove exemplar de guineu blava femella al collar.

La jove guineu havia sortit el 26 de març del 2018 de Spitsbergen, a les illes noruegues de Svalbard. Vint dies més tard la van localitzar a 1.512 quilòmetres de distància, a Groenlàndia. I l'1 de juliol de l'any passat la mateixa guineu havia arribat a l'illa canadenca d'Ellesmere. En total, l'animal havia recorregut en 76 dies una distància de 3.506 quilòmetres a través de la superfície glaçada de l'Àrtic.

 


Aquesta és la primera vegada que a l'Institut Polar registren un desplaçament de tan llarga distància d'una guineu àrtica. L'animal s'ha desplaçat entre continents i ha hagut de travessar diversos ecosistemes.

El seguiment mostra com els primers trams de l'itinerari de la guineu van ser a través dels llargs corredors de gel marí de l'Àrtic, i després sobre els glaciars de Groenlàndia. Calculen que, de mitjana, la guineu va recórrer 46 quilòmetres diaris.

 

 

Però el recorregut demostra que la guineu va tenir jornades especialment dures. En concret, en un mateix dia va recórrer 155 quilòmetres d'una tirada.

Després de passar uns mesos al Canadà, encara sota el seguiment de l'Institut Polar Noruec, el mes de febrer d'aquest any el senyal del localitzador que portava aquesta guineu s'ha perdut. Per això, ara els investigadors de l'Institut han decidit fer públic l'increïble recorregut que va fer la intrèpida guineu blava els primers mesos de l'any 2018 entre els dos continents.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut