Una Gaza al límit eleva a 2.800 els morts i tem que n'hi hagi un miler més sota la runa

En 10 dies de guerra ja han mort més palestins que en els 55 dies que van durar els enfrontaments del 2014, i gairebé doblen les víctimes mortals israelianes
Redacció / Agències Actualitzat
TEMA:
Guerra Hamas-Israel

Si l'acarnissament i la magnitud dels atacs de Hamas del dissabte 7 d'octubre no tenien precedents, tampoc en té la dimensió dels bombardejos posteriors de l'exèrcit d'Israel a la Franja de Gaza.

Una prova clara és el nombre de víctimes mortals: en només 10 dies hi han mort 2.808 palestins, una xifra superior que la que hi va haver els 55 dies que van durar els enfrontaments del 2014, i gairebé el doble dels morts israelians.

Són xifres aportades pel govern de Gaza, en mans de Hamas, que aquest dilluns hi han afegit 50 morts més, 30 dels quals a districtes de Khan Yunis, al sud de la Franja.

Els morts podrien ser molts més, perquè s'ha assegurat que encara hi hauria un miler de persones atrapades sota la runa dels edificis ensorrats.

També caldria afegir-hi el més d'un miler de milicians de Hamas que Israel afirma que van morir en els atacs als assentaments d'Israel pròxims a la Franja de Gaza.

Operatiu de rescat a un edifici ensorrat pels bombardejos d'Israel, aquest dilluns a Khan Yunis, al sud de Gaza (EFE)

10.000 ferits i més d'un milió de desplaçats

La xifra de ferits també és enorme: 10.850, molts de gravetat, i la situació al límit dels hospitals de la Franja fa témer que faci augmentar la de víctimes mortals.

A les ciutats de Khan Yunis i Rafah s'hi han refugiat bona part del milió de persones desplaçades que han fugit del nord de la Franja després que Israel els va comminar a fer-ho.

Segons el govern de la Franja, 16 de les víctimes mortals d'aquest dilluns han estat a Nuseirat, una població de més de 60.000 habitants per sota de la línia marcada per Israel.

No sembla, doncs, que l'evacuació cap al sud de la Franja sigui cap garantia de seguretat, mentre la població civil segueix pendent d'una ofensiva terrestre que, de moment, es va ajornant.

60 palestins morts a Cisjordània

A la banda palestina cal afegir-hi 60 víctimes mortals més a Cisjordània en aquests 10 dies, l'últim, un noi de 21 anys mort d'un tret al cap en un camp de refugiats de Jericó.

Segons l'exèrcit d'Israel, ha estat durant una incursió dels seus soldats al camp en què afirma que han detingut 0 "sospitosos d'activitats terroristes".

5 dels 60 morts els han assassinat colons israelians d'extrema dreta, que des dels atacs del 7 d'octubre han intensificat l'assetjament als habitants palestins de Cisjordània.

Manifestació en suport dels palestins de Gaza, aquest dilluns a Hebron (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra Hamas-Israel Hamàs
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut