L'organitzadora i un dels assistents a la polèmica festa (Reuters)
L'organitzadora i un dels assistents a la polèmica festa (Reuters)
Moscou

Una festa de l'elit russa amb assistents despullats i malbaratant diners fa enfurismar Putin

Un famós raper que va arribar a la festa només amb un mitjó posat al penis, condemnat a 15 dies de presó

RedaccióActualitzat

En plena guerra amb Ucraïna, una exclusiva festa a la discoteca Mutabor de Moscou a la qual van assistir els principals influencers i membres de l'elit del país ha indignat la societat russa i ha obligat el govern de Vladímir Putin a condemnar públicament l'actitud dels assistents.

La festa la va organitzar la influencer i presentadora de televisió Nastya Ivleeva el 21 de desembre en un dels locals més de moda de Moscou. El dress code de la festa era anar-hi "gairebé nu".

I els assistents no es van tallar ni un pèl: el raper Nikolay Vasilev, conegut amb el nom artístic de Vacío, no va gastar gaire en vestuari i va arribar a l'esdeveniment vestit només amb mitjó que li penjava del penis; moltes de les dones i noies que hi van assistir portaven només roba interior amb fines transparències, com la famosa presentadora de televisió, periodista i actriu Ksenia Sobchak, que lluïa un "body" semitransparent. 
 

La fillola de Putin 

Sobchak, filla d'un exalcalde de Sant Petersburg i d'una diputada de la Duma, i ella mateixa candidata liberal, és una de les celebritats més ben pagades de Rússia. Segons Forbes, l'any 2017 el seu salari anual era d'1,7 milions d'euros. A més, la presència de Ksenia Sobchak a la polèmica festa ha provocat una gran controvèrsia perquè és fillola de Vladímir Putin

No se sap si per la presència de la fillola de Putin o perquè les imatges dels assistents a la festa van córrer com la pólvora per les xarxes socials, nombroses veus del govern, institucions, bloguers pro-Kremlin, als mitjans de comunicació oficials i l'Església Ortodoxa s'han aixecat indignats contra l'organitzadora i els assistents al xou.

Després de la festa molts han perdut contractes publicitaris, s'han cancel·lat concerts o han estat acomiadats dels espais televisius on apareixien. Un tribunal de Moscou ha acceptat la demanda d'un grup de particulars contra els assistents a la festa del Mutabor. Els demanen una indemnització que supera els 11 milions d'euros per "infligir patiment moral" i demanen que aquests diners es destinin als familiars dels soldats russos morts i ferits en la invasió d'Ucraïna. 

A la festa també hi era la fillola de Vladímir Putin, considerada una de les principals fortunes de Rússia
A la festa també hi era la fillola de Vladímir Putin, considerada una de les principals fortunes de Rússia (Reuters)


Apologia de la causa LGTBIQ+

El raper Vacío va ser jutjat l'endemà, en un judici urgent, i condemnat a 15 dies d'arrest i a pagar una multa de 2.000 euros per fer "propaganda LGTBI". L'organitzadora, Nastya Ivleeva, s'enfronta amb una possible pena de cinc anys de presó.

Tot i que l'endemà va demanar públicament perdó plorant a les xarxes socials, el fet que Ivleeva aparegués a la festa lluint una cadena de maragdes valorada en més de 250.000 euros que li emmarcava les natges no ha estat gaire ben rebut en un moment en què l'economia del país no passa el seu millor moment i molts russos tenen dificultats per arribar a final de mes. 

"Diuen que Rússia sap perdonar. Si és així, m'agradaria demanar-los a vostès, al poble, una segona oportunitat", implorava Nastya Ivleeva en un missatge en vídeo a Instagram: 

 

"La vida a Rússia ja no és una festa"

Al missatge també assegura que darrere l'elecció dels vestits no hi havia la intenció de fer apologia de la causa LGTBIQ+, en ple retrocés dels drets del col·lectiu impulsat per les noves lleis del Kremlin que castiguen l'homosexualitat. 

La presentadora i altres dels seus convidats fa temps que són al punt de mira del sector més dur del Kremlin. L'any passat Ivleeva va publicar a les xarxes un missatge demanant la fi de la invasió d'Ucraïna acompanyat d'un dibuix del colom de la pau. Hi ha grups no li perdonen. 

Des de l'exili, l'opositor i activista Màxim Katz s'ha pronunciat sobre la persecució a una part dels fins ara "nens consentits" del règim rus: "Per primer cop en molt de temps, el sistema castiga a qui fins ara ha donat suport a totes les seves regles, sempre que no les apliquessin sobre ells". I reflexiona: "Ara la vida a Rússia ja no és una festa."

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinUcraïnaRússia
Anar al contingut