Tallada la Nacional II entre Calella i Sant Pol de Mar per una esllavissada
La zona del despreniment de terres, a l'altura del far de Calella

Una esllavissada talla la Nacional II entre Calella i Sant Pol de Mar

Una vintena de carreteres afectades amb esllavissades o aigua a la calçada després de les pluges contínues dels últims dies

RedaccióActualitzat

Una vintena de carreteres s'han vist afectades per la llevantada dels últims dies. La majoria són vies locals, però també hi ha la Nacional II, a l'Alt Maresme, que s'ha hagut de tallar aquest dijous al matí per una esllavissada.

Ha estat el tram que hi ha pràcticament al davant del far de Calella. La Policia Local informava d'aquest despreniment de terres que ha bloquejat la carretera. I recollia el moment de l'esllavissada en el seu compte de Twitter:

 

 

Ha passat al voltant de les 9 del matí i ha provocat el tall de la Nacional II, en tots dos sentits, entre Calella i Sant Pol de Mar. Diversos equips d'operaris hi estan treballant per retirar la runa.

De matinada hi havia hagut una esllavissada menor que s'ha pogut resoldre ràpidament. Ara treballen per avaluar el risc. Joan Vilademat, inspector en cap de la Policia Local de Calella, explica com s'ha originat el despreniment:

"La sort és que no ha enganxat cap cotxe perquè els han pogut aturar. Ha estat un servei molt ràpid i molt intuïtiu perquè quan han vist que anaven caient pedres s'han adonat que hi havia un perill real, i han pogut reaccionar i fer girar els cotxes."

 

Les conseqüències de les pluges

Aquesta via del Maresme s'afegeix als prop de 20 trams de la xarxa viària catalana afectats, 9 al Baix Empordà, un dels quals a la C-31.
 

Una vintena de carreteres afectades amb esllavissades o aigua a la calçada
Les pluges dels últims dies han obligat a tallar aquest punt de la C-31, a prop de Torroella de Montgrí

 

 

Les pluges també han provocat que quatre pobles no tinguin aigua potable des d'aquest dimecres. Són Foixà, Parlavà, Rupià i Ultramort. La companyia d'aigües ha informat que, amb el desbordament del Ter, s'ha inundat el pou d'abastament.

Per això s'ha posat en marxa un pou alternatiu, però conté nitrats i, per tant, de moment l'aigua de l'aixeta no es pot fer servir per beure ni per cuinar.

Una vintena de carreteres afectades amb esllavissades o aigua a la calçada
Hi ha pobles que s'han quedat sense aigua potable perquè el pou d'abastament s'ha inundat

 

El cabal del riu Ter al seu pas per Torroella de Montgrí ha baixat de manera evident. Els treballs que es van fer aquest dimecres, des d'aquí fins al mar, amb l'aportació de 2.000 tones de material, van evitar mals majors. Aquest dijous, el riu ha continuat rebent l'aportació extraordinària d'aigua del Pasteral, una aigua que assumeix sense problemes.


Desactivada l'alerta de l'Inuncat un cop estabilitzats els cabals dels rius

Aquesta mateixa tarda, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat. Ho ha fet un cop ha acabat l'episodi de fort onatge i s'han estabilitzat els cabals de gairebé tot els rius de les comarques gironines que havien crescut a causa de les pluges. El pla es manté en prealerta fins a la normalització total de la situació.

Una vintena de carreteres afectades amb esllavissades o aigua a la calçada
El Ter, aquest dijous, al seu pas per Torroella de Montgrí


Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, gairebé tots els rius gironins que van augmentar de forma significativa el cabal tenen una tendència decreixent, excepte la Tordera a Fogars de la Selva, que segueix en nivells d'alerta; i el cabal desembassat també és elevat a Darnius-Boadella i al Pasteral.

Pel que fa a l'onatge, aquest dimecres va ser especialment intens a tot l'Empordà, però sense registrar incidències importants.

Al llarg de tot l'episodi de pluges, el 112 ha rebut un total de 1.638 trucades que han generat 1.186 expedients.

ARXIVAT A:
El tempsMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut