Una piscina omplint-se a l'Escala
Una piscina omplint-se a l'Escala (ACN)

Una empresa de Begur gasta més de 3 milions de litres d'aigua per omplir piscines

N'hauria omplert més de 70 i ara l'Ajuntament li limitarà el cabal

Redacció / AgènciesActualitzat

En plena emergència per la sequera, un empresari de Begur ha gastat més de 3,2 milions de litres d'aigua en els últims tres mesos. Es dedicava a omplir piscines per a clients amb un camió cisterna. En aquests mesos, n'hauria omplert més de 70.

Ara, l'Ajuntament li imposarà una limitació del cabal de l'aigua, amb què espera que en redueixi l'ús. Begur és un dels municipis amb un consum d'aigua més elevat per habitant, i recentment ha limitat a 138 litres el màxim per persona. A tot Catalunya, aquest topall se situa en els 200 litres.

L'empresa agafava aigua de la xarxa pública i, com ha avançat El País, es dedicava a omplir piscines a diferents municipis de la zona. La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) va aturar un dels camions cisterna de l'empresa quan, precisament, tornava de fer un servei.

L'empresa es dedica a fer neteges de clavegueram i de fosses sèptiques. Tot i que les restriccions per la sequera ja fa mesos que prohibien explícitament omplir piscines, no ha deixat d'oferir-ho.

El primer cop que l'Ajuntament impulsa una mesura semblant

L'Ajuntament li instal·larà un regulador de pressió que, segons ha subratllat l'alcaldessa, Maite Selva, "li reduirà notablement el cabal" que surti de les aixetes. És el primer cop que el consistori opta per aquesta via.

Però no és la primera sanció que imposa a aquest empresari, multat en fins a sis ocasions anteriorment.

Tots els expedients han estat per incomplir l'ordenança de sequera i les restriccions. Però com que l'home pagava les multes dins de termini, se li aplicava una rebaixa.

En algunes ocasions, segons precisa El País, fins i tot havia fet abonar els diners de la multa als clients a qui havia omplert les piscines.

Begur, multat amb 54.000 euros per l'excés de consum d'aigua

Des de fa mesos, Begur està portant a terme tota una bateria d'accions per frenar els consums --en ocasions, estratosfèrics-- que s'havien detectat al municipi.

Entre d'altres, el consistori ha instal·lat comptadors intel·ligents a tot el municipi, monitoritza periòdicament els consums dels habitatges i ha interposat més de 70 multes, moltes, per regar jardins.

Tots els esforços que ha fet el consistori, però, no li han estalviat una multa de més de 54.000 euros que li ha interposat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per excés de consum d'aigua.

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut