Unes dutxes comunitàries d'un càmping genèric
El personal dels dos càmpings li va dir que no podia fer servir les instal·lacions públiques amb senyalització femenina (IStock)

Una dona trans denuncia dos càmpings del Maresme per negar-li l'accés a les dutxes femenines

En un dels càmpings li van justificar la decisió dient que "tenien por de rebre queixes" i que "els nens no ho entendrien"

Redacció/AgènciesActualitzat

Una dona trans ha denunciat davant l'Oficina d'Igualtat de Tracte de la Generalitat que dos càmpings del Maresme on passava les vacances aquest estiu li van negar el dret d'utilitzar les dutxes femenines pel seu "aspecte masculí".

El personal dels dos càmpings li va dir que no podia fer servir les instal·lacions públiques amb senyalització femenina --vestidors, dutxes i lavabos, principalment-- malgrat que en els seus documents està registrada com a dona. 

A la denúncia, a la qual ha tingut accés EFE, la dona assenyala que al primer dels establiments li van justificar la decisió perquè "tenien por de rebre queixes atès que hi ha nens i no ho entendrien".

Al segon establiment, que, segons destaca, era "LGTBI friendly", també li van negar l'accés als seus espais "pel seu aspecte llegit com a masculí".

La demandant va posar reclamacions als dos establiments abans de marxar de les instal·lacions i després es va dirigir a l'Observatori contra l'LGTBI-fòbia, que l'ha posat en contacte amb el Servei d'Atenció Integral de la localitat i li ha ofert acompanyament psicològic.

Més denúncies per discriminació aquest estiu

L'Observatori contra l'LGTBI-fòbia, que ha fet l'acompanyament del cas, assegura que no és l'única denúncia que han rebut aquest estiu

Segons Albert Carrasco, responsable del registre d'incidències de l'entitat, els mesos de juny a agost són habituals les denúncies, especialment d'homes gais i persones trans. Carrasco argumenta que són mesos de més visibilitat i socialització i que això comporta més discriminacions per al col·lectiu LGTBIQ+.  

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Delicte d'odiTransfòbia
Anar al contingut