La família havia denunciat la desaparició de la dona (iStock/Ivanb-photo)

Quatre dones i dos menors assassinats en crims masclistes en un dia a Conca, Granada i Màlaga

La ministra d'Igualtat ha assegurat que és un "dia terrible" i ha advertit del perill del negacionisme de la violència masclista

Redacció/AgènciesActualitzat

Sis morts per violència masclista en poques hores a Espanya. L'últim cas que s'ha conegut és el d'una dona i els seus dos fills de 5 i 7 anys a qui la Guàrdia Civil ha trobat morts aquest dissabte en un habitatge de Las Pedroñeras, a Conca. El pare dels menors ha estat detingut acusat del crim.

Fonts de la investigació han informat a l'agència EFE que una amiga de la dona havia denunciat aquest divendres a la tarda la seva desaparició, de manera que els agents van activar la recerca. Finalment, els cossos s'han localitzat en un habitatge adjacent al de la dona.

Segons la mateixa agència, la dona figurava al sistema policial de VioGén i l'agressor, un home de 44 anys, tenia una ordre d'allunyament de la víctima.


Tres dones assassinades a Andalusia

Les últimes hores també s'han registrat tres crims masclistes a Andalusia. A Zafarraya, un home ha assassinat la seva exparella i la mare d'ella i després s'ha suïcidat, mentre que a Fuengirola, un home de 76 anys ha matat la seva dona i després ha intentat suïcidar-se prenent pastilles.

En aquest sentit, la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha assegurat que aquest és un "dia terrible per a la societat espanyola en general" i ha advertit del perill del negacionisme de la violència masclista, una violència que assegura que "la societat espanyola pateix des de fa molts anys" i és "estructural".

Com demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

ARXIVAT A:
Violència masclistaMasclisme
Anar al contingut