Imatge d'arxiu d'un cotxe de la policia
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la policia (Europa Press)

Una dona de 33 anys d'Alacant, cinquena víctima de violència masclista el cap de setmana

Cinc dones han mort víctimes de violència masclista aquest cap de setmana a l'estat, dues de les quals a Catalunya

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional investiga com a crim masclista l'assassinat, aquest diumenge, d'una dona de 33 anys a Alacant. L'autor del crim seria el marit, de 36 anys, que s'ha suïcidat posteriorment.

Es tracta de la cinquena dona assassinada per la parella durant aquest cap de setmana, dues de les quals a Catalunya.

Aquest diumenge a la nit, la policia va rebre l'avís de veïns i familiars de la parella i, quan van arribar al domicili, va trobar els cossos sense vida de tots dos.


Cinc mortes en 48 hores

El crim d'Alacant és el cinquè crim masclista en un sol cap de setmana a l'estat, dos dels quals a Catalunya.

A Salou, al Tarragonès, els Mossos va detenir un home de 86 anys, dissabte, per l'assassinat de la seva parella, de 76 anys, en un domicili del carrer Tortosa. El mateix home va donar l'avís als Mossos. A Sabadell, al Vallès Occidental, els Mossos han detingut aquest diumenge un home per haver matat l'exparella.

A Madrid, un home de 29 anys ha estat detingut aquest diumenge per l'assassinat de la seva parella al barri de Carabanchel. També per haver assassinat la parella, aquest dissabte, han detingut un home a Bunyol, al País Valencià.

Si es confirmen com a crims masclistes, ja hi haurien estat assassinades 25 dones víctimes de feminicidis a l'estat espanyol des de principis d'any, 12 dels quals a Catalunya.


Com demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència, davant d'una agressió, cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a alguna de les oficines de la xarxa pública d'atenció a les violències masclistes de la Generalitat de Catalunya: SIAD (Serveis d'Informació i Atenció a les Dones) i SIE (Serveis d'Intervenció Especialitzada).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut