L'Ertzaintza s'ha fet càrrec del cas

Una dona assassinada a Bilbao en el que seria un nou crim masclista

Han detingut la parella de la víctima i amb ella ja en són 36, les dones mortes per la seva parella o exparella a Espanya, sumant la dona assassinada aquest dimecres a Madrid

RedaccióActualitzat

Un home de 34 anys ha estat detingut per l'assassinat de la seva parella, una dona de 31 anys, aquesta matinada al seu domicili de Bilbao. Ha passat poc després de la mitjanit d'aquest dijous i han estat els veïns els que han avisat l'Ertzaintza, en sentir sorolls.

Quan la policia ha arribat al pis, entre els barris bilbaïns de Santutxu i Atxuri, s'han trobat la dona morta per ferides d'arma blanca. 

Han detingut l'home i l'han traslladat a un centre sanitari perquè, segons ha informat el Departament de Seguretat basc, "té problemes psiquiàtrics".

Si es confirma que és un nou cas de violència masclista, així com l'assassinat d'una dona aquest dimecres a Villabilla, a Madrid, les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles des del començament de l'any pujarien a 36 i a 1.279 des del 2003, quan van començar els registres.
 

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic, la línia d'atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, atén consultes i urgències i és gratuït. No queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i de Nou Barris.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut